X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣΤηλεργασία: Το Νέο Εργασιακό Μοντέλο

Τηλεργασία: Το Νέο Εργασιακό Μοντέλο

Η πανδημία του Κορωνιού μετέβαλε δεδομένα και έδεσε τις βάσεις για μία νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων,σε βασικούς πυλώνες της ζωής. Σαφώς και αλώβητος δεν κατέστη ο εργασιακός τομέας και συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις. Το Κλασσικό εργασιακό μοντέλο δύναται να μεταλλάσσεται και να αντικαθιστάτε με το μοντέλο της τηλεργασίας. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα επαγγελματική εποχή, στη νέα εργασιακή κουλτούρα. Ως εκ τούτου η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βρετανικής Deloitte, και δημοσιεύτηκε στη «βρετανική Times»,καταδεικνύει την ανάγκη αναπροσαρμογής του κλασσικού εργασιακού μοντέλου.

Το προσωπικό της εταιρείας των Big Four δεν θα είναι υποχρεωμένο να εργάζεται από το γραφείο, παρά μόνο κάποιες μέρες της βδομάδας.Με ένα ποσοστό της τάξεως των 15000 υπαλλήλων, των οποίων οι απαντήσεις έθεσαν τα θεμέλια για το εργασιακό τους μέλλον.Με πάνω από 80% των υπαλλήλων, αναμένει να εργάζεται από ένα γραφείο της Deloitte για 2 μέρες ή λιγότερες ανά εβδομάδα.Στον αντίποδα το ποσοστό της τάξεως του 90% του εργατικού δυναμικού επιθυμούν η επιλογή και η ευελιξία να αποτελούν καταλύτη στο τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης στο μέλλον.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Big Four, τονίζει ότι η πανδημία άλλαξε τους κανόνες εξισορρόπησης εργασίας-προσωπικής ζωής και το ερώτημα που εγείρεται κατά πόσο η εργασία εκτός γραφείου δύναται να επηρεάσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Αφενός η αποδοτικότητα και ο επαγγελματισμός δεν επηρεάζεται και δεν ορίζεται από το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο αφετέρου ίσως η έλλειψη άρτιου εξοπλισμού , η οργάνωση να επηρεάσει το παραγωγικό έργο. Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι οι σταθερές τομές αλλάζουν και εδώ είναι το στοίχημα εμπιστοσύνης εργοδότη-εργαζομένου για την ελευθερία επιλογής επαγγελματικής στέγης, για το πότε, πώς και πού θα εργάζονται. Αυτό αποτελεί ένα εργασιακό δικαίωμα, εκτός εάν ο εργοδότης θα μπορούσε να αποδείξει και να κάνει σαφές τα αρνητικά έναντι των πλεονεκτημάτων.

Μάλιστα σε δημοσίευμα της «The Mail», αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει να εισάγει το αναφαίρετο δικαίωμα στην ευέλικτη εργασία. Μέχρι στιγμής ο Μπόρις Τζόνσον εναντιώνεται στην μεγάλης κλίμακας εξ’ αποστάσεως εργασίας.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share