X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤίθενται οι βάσεις για οινοτουρισμό στη Βουλγαρία

Τίθενται οι βάσεις για οινοτουρισμό στη Βουλγαρία

Ο αριθμός των οινοπαραγωγών στη Βουλγαρία αυξάνεται, η συνολική παραγωγή κρασιού μειώνεται, αλλά η ποιότητα του κρασιού που παράγεται σε μικρά οικογενειακά οινοποιεία βελτιώνεται, δήλωσε στο BTA ο Στανιμίρ Στογιάνοφ, Πρόεδρος της Ένωσης Βούλγαρων Οινολόγων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 350 οινοποιοί στη χώρα, με σημαντική αύξηση των μικρών οικογενειακών οινοποιείων.

Το μέλλον του οινοτουρισμού στη Βουλγαρία είναι η δημιουργία περιηγήσεων ανά περιοχές, καθώς κάθε περιοχή της χώρας υποστηρίζει συγκεκριμένες ποικιλίες μαζί με τις ευρωπαϊκές, αλλά ταυτόχρονα τα κλιματικά χαρακτηριστικά και οι τεχνολογίες δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση ακόμη και στα αναγνωρισμένα και παγκόσμια κρασιά, είπε ο Στογιάνοφ.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα προώθησης του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας στη βορειοανατολική Ευρώπη είναι το Wine Tasting Center στο Βέλικο Τάρνοβο. Ιδρύθηκε το 2019 με την ιδέα των τουριστών και των οινόφιλων να δοκιμάζουν τα κρασιά όλων σχεδόν των ντόπιων οινοποιών σε ένα κατάλληλο περιβάλλον.

Η οινοποίηση είναι ένα ακριβό χόμπι, με όλα τα στοιχεία του, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στον κόσμο, τόνισε ο οινολόγος.

Σχολίασε ότι η εμβληματική ποικιλία για την περιοχή του Δούναβη είναι η γκούμζα (gumza), η οποία έχει χτίσει μια από τις γέφυρες φιλίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας ως η πιο χαρακτηριστική ποικιλία των δύο οχθών του Δούναβη, και σε σχέση με αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια τουριστική διαδρομή για τη διατήρηση αυτής της αυθεντικής βαλκανικής ποικιλίας κατά μήκος του Δούναβη και τη δημιουργία νέων φιλικών δεσμών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share