X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο 40% της τουριστικής εισροής είναι από τη Ρωσική Αγορά, δήλωσε ο...

Το 40% της τουριστικής εισροής είναι από τη Ρωσική Αγορά, δήλωσε ο ΓΔ ΠΑΣΥΞΕ

Ενισχυτική ένεση στη δύσκολη πορεία και της φετινής τουριστικής σεζόν, δίνουν οι Ρώσοι επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούν το 40% της συνολικής τουριστικής εισροής αυτή την στιγμή, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, προσθέτοντας ότι εισροή υπάρχει και από την Ουκρανική αγορά, η οποία βοηθά την όλη κατάσταση.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι η κίνηση του Αυγούστου είναι περισσότερη από αυτή του Ιουλίου. «Φαίνεται ότι οι μέσες πληρότητες θα κινηθούν γύρω στο 45%. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Δεκαπενταύγουστου, οι πληρότητες αυτές έφθασαν μέχρι και το 70% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπέρασαν κιόλας», σημείωσε.

Ο Αύγουστος, ανέφερε, θα κλείσει με μέσες πληρότητες γύρω στα 45%. «Οι κύριες μας αγορές είναι η ρωσική αυτή την στιγμή και η Ουκρανική αγορά με την Μεγάλη Βρετανία να μην φαίνεται ότι ανοίγει στο βαθμό που θα περιμέναμε λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία», πρόσθεσε.

Ενθαρρυντικό, συνέχισε, είναι ότι υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και για τον Σεπτέμβριο. «Ευελπιστούμε ότι αυτό θα συνεχίσει και τον Οκτώβριο με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες και θα είναι τέτοια η επιδημιολογική μας εικόνα που θα επιτρέψουν να έχουμε τουριστική εισροή κι αυτό τον μήνα», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Ρουσουνίδης, υπάρχει μια ικανοποίηση από πλευράς ξενοδόχων, «με την έννοια ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στις κρατήσεις και στην τουριστική εισροή από πέρσι. Ο πρώτος στόχος που έχουμε βάλει είναι να κάνουμε την χρονιά φέτος καλύτερη από την περσινή αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να μην βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα που όπως και πέρσι ήταν τεράστιο το πλήγμα, έτσι και φέτος είναι εξίσου μεγάλο».

Είναι δύο χρονιές, συνέχισε, οι οποίες η μεν περσινή ήταν χαμένη, η φετινή είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά ευελπιστούμε και θέλουμε να είμαστε πάντα θετικοί ότι με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βελτιώνοντας την επιδημιολογική μας εικόνα, να καταφέρουμε το 2022 να είναι η αρχή της ανάκαμψης για την τουριστική βιομηχανία.

Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είπε, θα καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο τον φετινό. «Αν η επιδημιολογική μας εικόνα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και βελτιωθεί κι άλλο, ενδεχομένως να έχουμε και αυξημένους αριθμούς από την Μεγάλη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο και ίσως για τον Οκτώβριο σε μια προσπάθεια στο να μειώσουμε την έκταση της ζημιάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρουσουνίδης είπε πως ανάσα έδωσαν και οι Κύπριοι, οι οποίοι παραθέρισαν στα ξενοδοχεία, η πλειοψηφία τους με το σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού, το οποίο βοήθησε αρκετά τις μονάδες να φθάσουν σε ικανοποιητικές πληρότητες έστω και τα Σαββατοκύριακα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την όλη εικόνα αφού ήταν για μερικές μόνο μέρες.

Με το πέρας του σχεδίου αυτού τέλος Αυγούστου, σημείωσε, θα μπει σε ισχύ ξανά το σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού που υπήρχε τον Ιούνιο, το οποίο θα ισχύει μέχρι τέλος Νοεμβρίου. «Η πολιτεία δίνει την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να κάνουν φθηνές διακοπές από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου κάτι το οποίο δεν υπήρχε στο παρελθόν, να υπάρχουν για τόσο διάστημα επιδοτημένες διακοπές», πρόσθεσε.

Είμαστε θετικοί, είπε ο κ. Ρουσουνίδης, ότι με διάλογο και βρίσκοντας και τις κατάλληλες συγκλίσεις και με την Πολιτεία και την κυβέρνηση, όπως κάναμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα.

«Η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ούτως ώστε να προστατευθεί η βιομηχανία και να πορευθούμε στο 2022 που ευελπιστούμε να είναι η αρχή της ανάκαμψης», συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share