X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ΑΚΕΛ για εκλογή νέας προέδρου της Βουλής

Το ΑΚΕΛ για εκλογή νέας προέδρου της Βουλής

Το ΑΚΕΛ σε σχετική ανακοίνωση τύπου δήλωσε για την εκλογή της νέας προέδρου:

“Συγχαίρουμε τη νέα πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Εμείς, όπως πάντα, θα είμαστε δημιουργικοί στη Βουλή προς όφελος των εργαζομένων, της κοινωνίας και του τόπου μας.

Για την εκλογή προέδρου της Βουλής επιχειρήσαμε με ειλικρίνεια και μακριά από σκοπιμότητες και κρυφές ατζέντες να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στις επαφές που έγιναν, χωρίς να προαποκλείουμε άλλες υποψηφιότητες, προβάλαμε την υποψηφιότητα του Γ.Γ. του Κόμματος ως μια πρόταση που συγκέντρωνε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο πρόεδρος της Βουλής. Κοινοβουλευτική και πολιτική εμπειρία, εντιμότητα, κύρος, μετριοπάθεια, διάθεση για συναίνεση και σύνθεση”.

Δυστυχώς, δήλωσε το ΑΚΕΛ, αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, όπως δεν τελεσφόρησε και η προσπάθεια που αναλήφθηκε από τρίτους, προϋπόθεση για την υλοποίηση της οποίας ήταν η επίτευξη ευρύτατης συναίνεσης ώστε να μην εκληφθεί ως προϊόν συναλλαγής.

Θα συνεχίσει την προσπάθεια για συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, παρότι δεν πέτυχε στο θέμα της εκλογής προέδρου της Βουλής.

Το αποτέλεσμα της εκλογής, έθεσε το ΑΚΕΛ, αποκάλυψε ποιοι πραγματικά βρίσκονται στην αντιπολίτευση και ποιοι στη συμπολίτευση. Ποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση, και προτιμούν τη συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, πρόσθεσε. Αναφερόμενο στο ΕΛΑΜ, έθεσε πως ειδικά αυτό το κόμμα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τους δεσμούς που έχει με τον ΔΗΣΥ, λειτουργώντας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στον προϋπολογισμό, ως δεκανίκι των κυβερνώντων.

Οι πολίτες μας παρακολουθούν όλους και μας κρίνουν, έθεσε το ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share