X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΤο απόγευμα της Δευτέρας η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Το απόγευμα της Δευτέρας η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ενώ θα έχει προηγηθεί το ραντεβού του Τούρκου Προέδρου με τον Τζο Μπάιντεν.

Στην Αθήνα σημειώνουν ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα προσέγγισης των δύο χωρών και προσθέτουν ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η εξομάλυνση των σχέσεων μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας. «Η αποκλιμάκωση έργων και λόγων από την πλευρά της Τουρκίας είναι το διαρκές ζητούμενο, προκειμένου να καταστεί εφικτή μία σταδιακή βελτίωση», σημειώνουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Το πλαίσιο των ελληνικών θέσεων ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του συνέντευξη στο France 24. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό, που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο, δηλαδή, τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει κατ` ιδίαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 17:05 μμ ώρα Κύπρου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει στον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στις 12:55 μμ. Στη 13:35 μμ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και στις 13:20 μμ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Οι εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν στις 14:00 μμ και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17:00 μμ ώρα Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share