X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο Δικαστήριο απέρριψε αγωγή καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Το Δικαστήριο απέρριψε αγωγή καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάνθηκε την Πέμπτη, υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αγωγή που είχαν καταθέσει οι καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, σχετικά με την απομείωση καταθέσεών τους το 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, οι ενάγοντες προσέβαλαν τη συνταγματικότητα των μέτρων εξυγίανσης που λήφθηκαν από το Κράτος, δυνάμει του «περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμος του 2013».

Όπως αναφέρει το Δικαστήριο, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της πολυσέλιδης απόφασής του: «…εφόσον τα συγκεκριμένα μέτρα εξυγίανσης που λήφθηκαν σε σχέση με τη Λαϊκή Τράπεζα δεν ελαμβάνοντο, αυτή θα ετίθετο σε εκκαθάριση και οι καταθέτες της θα βρίσκοντο σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που βρέθηκαν με τη λήψη των μέτρων εξυγίανσης».

«Ειδικότερα για τους λόγους που επεξηγήθηκαν και πιο πάνω, οι ασφαλισμένοι καταθέτες δεν θα μπορούσαν να αποζημιωθούν, και περαιτέρω θα δημιουργείτο κοινωνική αναταραχή, οικονομική αποσταθεροποίηση και χρηματοοικονομική αστάθεια, άτακτη χρεοκοπία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τελικά της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται.

Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις αξιώσεις των Εναγόντων και επιδίκασε έξοδα προς όφελος των εναγόμενων.

Την υπόθεση εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας χειρίστηκε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας Πηνελόπη Χαραλάμπους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share