X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Ισραήλ αποφασίζει εάν θα συνεχίσει την επιχείρηση στην Τζιενίν

Το Ισραήλ αποφασίζει εάν θα συνεχίσει την επιχείρηση στην Τζιενίν

Η ισραηλινή Κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει σύσκεψη τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση στην Τζιενίν, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες τα ξημερώματα, μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο.

Εν τω μεταξύ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Τζιενίν, όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ισραηλινές επιχειρήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Τσάχι Χανέγκμπι, και ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού δήλωσαν ότι «οι περισσότεροι στόχοι της επιχείρησης έχουν ήδη επιτευχθεί». Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι από χθες έχουν συλληφθεί συνολικά 120 πυρήνες ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι εντοπίσθηκαν πάνω από δύο αποθήκες οπλισμού και εγκαταστάσεις παραγωγής εκρηκτικών μέσων.

Ως αποτέλεσμα των εντατικών εκσκαπτικών εργασιών στο στρατόπεδο προσφύγων της πόλης, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή 3.000 κάτοικοί της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις με UAV σε διάφορα σημεία της Τζιενίν. Όπως δήλωσε ο έπαρχος της Τζιενίν, Καμάλ Αμπού Αρούρ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον αραβικό μειονοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αλ-Σιάμς» που εκπέμπει στο Ισραήλ, η πλειονότητα των αστέγων έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε κυβερνητικά κτήρια που τους παραχωρήθηκαν από την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ πολλοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων άνοιξαν τις πόρτες των επιχειρήσεών τους. Ο συνολικός αριθμός των κατοίκων του στρατοπέδου προσφύγων της Τζιενίν ανέρχεται στις 15.000.

Δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες διαβίωσης στην Τζιενίν αφού συνεχίζεται η διακοπή νερού και ρεύματος στην περιοχή του στρατοπέδου προσφύγων, που αποτελεί το επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων που βρίσκονται και σήμερα σε εξέλιξη. Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονται 100 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση , οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 28.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επιχείρηση, κηρύχθηκε σήμερα γενική απεργία σε όλες τις παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης, ενώ η UNRWA με ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί καταδίκασε το Ισραήλ για την επιχειρησιακή τακτική που εφάρμοσε στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζιενίν.

Κατά την διάρκεια της νύχτας εστίες έντασης σημειώθηκαν σε αραβικές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με Παλαιστινίους νεαρούς να ρίχνουν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων, διαμαρτυρόμενοι για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Τζιενίν, αναφέρει το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ξημερώματα σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ Παλαιστινίων νεαρών και της στρατιωτικής δύναμης στο φυλάκιο Μπετ-Ελ στα περίχωρα της Ραμάλλα.

Κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Ραμάλλα υπό τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, αποφασίσθηκε η συνέχιση της διακοπής της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής με τις αντίστοιχες ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην Δυτική Όχθη, ως επίσης και η λήψη διπλωματικών πρωτοβουλιών προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ για τη στρατιωτική επιχείρησή του στην Τζιενίν.

ΜΜΕ στο Ισραήλ και στον Λίβανο αναφέρουν ότι γειτονικές αραβικές χώρες βρίσκονται σε επικοινωνία με τις οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ, ώστε να μην προβούν σε ενέργειες επέκτασης της έντασης στην Δυτική Όχθη και στην Γάζα. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκτόξευσης ρουκετών από την Γάζα προς την ισραηλινή επικράτεια με κίνδυνο να αναζωπυρωθεί το μέτωπο Γάζας-Ισραήλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share