X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια τα drones σε περιοχή της Μόσχας

Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια τα drones σε περιοχή της Μόσχας

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέρριψε πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Μόσχας, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» που διέκοψε τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Βνούκοβο.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση στο Telegram αναφέρθηκε «σε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε μια ζώνη όπου βρίσκεται η πολιτική υποδομή, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροδρομίου που δέχεται διεθνείς πτήσεις» και μίλησε για «νέα τρομοκρατική ενέργεια».

Ο ρωσικός στρατός είπε ότι κατέρριψε και τα πέντε drones και ότι δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα.

Τέσσερα drones καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένα πέμπτο εξουδετερώθηκε με «ηλεκτρονικά μέσα» πριν συντριβεί.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφεραν ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκε στην Κουμπίνκα, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Βνούκοβο, του οποίου η λειτουργία διακόπηκε για λίγο από την επίθεση.

Αρκετές πτήσεις ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια και η υπηρεσία αεροπορικών μεταφορών της Ρωσίας ανέφερε ότι η κυκλοφορία επανήλθε στις 05:00 GMT.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άλλα αεροδρόμια στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας λειτουργούν κανονικά.

Το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε επίσης ότι δύο drones καταρρίφθηκαν κοντά στο χωριό Βαλούεβ, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τα drones έπεσαν σε «ανοιχτό πεδίο» και δεν αναφέρθηκαν θύματα, ανέφερε.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν αναφέρθηκε και αυτός σε «άλλη μια απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας».

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ρωσικές πόλεις σε όλη την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία, αλλά έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Πηγή:KYΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share