X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο μονοπάτι της φύσης «Γυρίσματα» παρουσίασε η ΕΤΑΛ

Το μονοπάτι της φύσης «Γυρίσματα» παρουσίασε η ΕΤΑΛ

Με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) δημιούργησε το μονοπάτι της φύσης «Γυρίσματα», το οποίο ξεκινά από την περιοχή Μανουλάδες, της κοινότητας Παρεκκλησιάς.

Πρόκειται για μια γραμμική και κυκλική διαδρομή, μήκους 7,8 χιλιομέτρων, σε ένα καταπράσινο γραφικό μονοπάτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους, από και προς την Παρεκκλησιά και το Πραστειό Κελλακίου, ως επί το πλείστον με γαϊδούρια.

Το μονοπάτι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σήμερα δημοσιογράφοι, οι οποίοι περπάτησαν ένα μέρος της διαδρομής (2,5 χιλιόμετρα), ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα, στο Πραστείο Κελλακίου, με τη συνοδεία μελών του Τμήματος Δασών και εκπροσώπων των δυο κοινοτήτων.

Ο περιπατητής θα συναντήσει ξερολιθιές κατά μήκος της διαδρομής, όπως και πλούσια βλάστηση, ενώ η διαδρομή διασχίζει  το δάσος Λεμεσού με μοναδική θέα την θάλασσα και τον κόλπο της Λεμεσού, ακολουθώντας παράλληλα το «αρκάτζι» της κοινότητας.

Το μονοπάτι, έχει χαρτογραφηθεί και σηματοδοτηθεί, ενώ έχουν επίσης τοποθετηθεί υποδομές, παγκάκια, κάδοι και χάρτης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου, «είναι ένα ακόμη ένα μονοπάτι της φύσης που κάνουμε και είμαστε περήφανοι γιατί ικανοποιούμε πολλές από τις ανάγκες των τουριστών που έρχονται, ιδιαίτερα από τις βόρειες χώρες και το πρώτο πράγμα που ζητούν είναι αν υπάρχουν μονοπάτια της φύσης για να περπατήσουν».

«Πέραν τούτου προβάλλουμε και τη φύση, την πανίδα κυρίως της Κύπρου, σε όποιον θα ήθελε να περπατήσει και να την απολαύσει και παράλληλα να γυμναστεί», πρόσθεσε και ευχαρίστησε το Τμήμα Δασών για τη στήριξη και τα κοινοτικά συμβούλια Παρεκκλησιάς και Πραστειού Κελλακίου.

Η ΕΤΑΛ, συνέχισε ο κ. Αντωνίου, προγραμματίζει διάφορα έργα τουριστικού ενδιαφέροντος στην ανατολική Λεμεσό, «μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην τουριστική βιομηχανία, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση οι ποδηλάτες και οι πεζοπόροι», σημειώνοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία νέων εμπειριών στους επισκέπτες.

Εξάλλου, η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού, αναφέρθηκε σε άλλες δράσεις που γίνονται, όπως η δημιουργία δυο ποδηλατικών διαδρομών εντός της κοινότητας Παρεκκλησιάς, για τις ανάγκες των οποίων τοποθετήθηκαν ποδηλατοστάσια και σημείο ξεκούρασης και επιδιόρθωσης ποδηλάτου.

Η μια διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και απόστασης 19 χιλιομέτρων και η δεύτερη διαδρομή είναι 13 χιλιομέτρων, μικρότερη και ευκολότερη, ενώ μεγάλο μέρος τους περνά μέσα από το δάσος. Για τις ποδηλατικές αυτές διαδρομές κρίνεται αναγκαία η χρήση ποδηλάτου βουνού (mountain bike) καθώς η διαδρομές είναι και χωμάτινες και ασφάλτινες.

«Τώρα σχεδιάζουμε δέκα νέες διαδρομές στα μανταρινοχώρια, στο ανατολικό μέρος της Λεμεσού», συνέχισε η διευθύντρια της ΕΤΑΛ προσθέτοντας πως όλες αυτές οι διαδρομές, αναρτώνται σε μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share