X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο πρόγραμμα «Παρατηρητές Πυρασφάλειας» παρουσιάζεται στην Κυπερούντα

Το πρόγραμμα «Παρατηρητές Πυρασφάλειας» παρουσιάζεται στην Κυπερούντα

Διεξάγεται το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης στην Κυπερούντα εκδήλωση για ενημέρωση της λειτουργίας του προγράμματος «Παρατηρητές Πυρασφάλειας», το οποίο αποτελεί την επέκταση του θεσμού του παρατηρητή της γειτονιάς και σε θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το σύμπλεγμα κοινοτήτων της Νότιας Πιτσιλιάς, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Κουκκίδη Προκοπίου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.

Σημειώνεται ότι παγκύπρια σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένες 118 χιλιάδες παρατηρητές της Γειτονιάς. Ο θεσμός ξεκίνησε από το 2011 και έχει αποδείξει ότι έχει συμβάλει αποτελεσματικά τόσο στην πρόληψη του εγκλήματος, όσο και στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για ενίσχυση του μηχανισμού πρόληψης των δασικών και παραδασόβιων πυρκαγιών, και γνωρίζοντας ότι ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς έχει συνδράμει καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης του εγκλήματος, αποφασίστηκε η επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος και στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος των καταστροφικών πυρκαγιών που ταλανίζουν κάθε καλοκαιρινή κυρίως περίοδο τη χώρα μας.

Στόχος της εκδήλωσης απόψε είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού ο οποίος είχε περιοριστεί κατά την περίοδο της Πανδημίας, με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων ορεινών και ημιορεινών περιοχών, έτσι ώστε να συμβάλουν στον έγκαιρο εντοπισμό και ενημέρωση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή όπου διαμένουν και δραστηριοποιούνται, αλλά και για την όποια ενημέρωση σχετικά με τυχόν λανθασμένες ή και ύποπτες ανθρώπινες δραστηριότητες, οι οποίες δυστυχώς αποτελούν την κύρια αιτία πρόκλησης των πυρκαγιών.

Όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή του Συμπλέγματος Νότιας Πιτσιλιάς, σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένοι 844 παρατηρητές από σύνολο 4,500 περίπου χιλιάδων κατοίκων.

Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν για να καλύψουν όλες τις Επαρχίες, Δήμους και Κοινότητες, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share