X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤουλάχιστον 20 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις βροχοπτώσεις στην Κίνα

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις βροχοπτώσεις στην Κίνα

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 αγνοούνται μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Πεκίνο και τις γύρω επαρχίες, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Η καταιγίδα Ντοξούρι, ένας αρχικά σφοδρός τυφώνας, σάρωσε προς τα βόρεια πάνω από την Κίνα αφού έπληξε τη νότια επαρχία Φουτζιάν την Παρασκευή, μετά το χτύπημα στις Φιλιππίνες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να πλήττουν την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές το Σάββατο, με σχεδόν τη μέση βροχόπτωση για ολόκληρο τον Ιούλιο να σημειώνεται στο Πεκίνο σε μόλις 40 ώρες.

Περιοχές του προαστιακού Πεκίνου εξακολουθούν να πλήττονται σοβαρά από τις βροχοπτώσεις – μερικές από τις πιο έντονες που έχουν σημειωθεί στην πόλη εδώ και χρόνια.

Στις όχθες του ποταμού Μεντουγκού, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν λασπωμένα συντρίμμια σκορπισμένα στον δρόμο.

Την Τρίτη, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV μετέδωσε ότι οι βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους στο Πεκίνο, δύο εκ των οποίων ήταν εργάτες που «σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας διάσωσης και ανακούφισης». Δεκατρείς άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά άλλοι 14 βρέθηκαν ασφαλείς, είπε ο τηλεοπτικός σταθμός. Στη γειτονική επαρχία Χεμπέι, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι αγνοούνται. Άλλα δύο θύματα αναφέρθηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ το Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε την Τρίτη να γίνει «κάθε προσπάθεια» για τη διάσωση των «χαμένων ή παγιδευμένων» από τις βροχοπτώσεις.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που κρίνεται ότι κινδυνεύουν σε όλο το Πεκίνο έχουν απομακρυνθεί, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

Οι αρχές έχουν διαθέσει 110 εκατομμύρια γιουάν (15,4 εκατομμύρια δολάρια) για εργασίες ανακούφισης από καταστροφές στην πρωτεύουσα και τις γύρω επαρχίες, ανέφερε το CCTV.

Χαοτικές σκηνές

Την Τρίτη, οχήματα έκτακτης ανάγκης και εργαζόμενοι εντοπίστηκαν στο δρόμο μεταξύ των περιοχών Σιτζινγκσάν και Μεντουγκού.

Στο Σιτζινγκσάν, ο ποταμός Γιονγκντίνγκ είχε πλημμυρίσει εντελώς ένα πάρκο, θάβοντας παγκάκια στη λάσπη.

Πιο νότια στην περιοχή Φανγκσάν, ο ποταμός Ντασί είχε επίσης υπερχειλίσει, με τα δέντρα κατά μήκος της όχθης του ποταμού να βυθίζονται μερικώς και ορισμένα τμήματα του δρόμου να έχουν αποκλειστεί. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με λάσπη, φύλλωμα και διάφορα συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένης μιας αναποδογυρισμένης πολυθρόνας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν γέφυρες που κατέρρευσαν σε δύο τοποθεσίες, με τους ντόπιους να λένε ότι η ζημιά έγινε κατά τη διάρκεια των βροχών. Προηγούμενα βίντεο μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ετικέτα το Φανγκσάν έδειχναν πολλά αυτοκίνητα να παρασύρονται σε δρόμους που μετατρέπονται σε ρυάκια με γρήγορη ροή.

Ζωντανές εικόνες από το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV το πρωί της Τρίτης έδειξαν μια σειρά λεωφορείων μισοβυθισμένα στο νερό της πλημμύρας.

Στο πάρκινγκ ενός πολυώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων, αυτοκίνητα ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, συναγερμοί εξακολουθούσαν να ηχούν, ενώ οι άνθρωποι παρατάχθηκαν με κουβάδες και άλλα δοχεία για να μαζέψουν νερό.

Τμήματα της Χεμπέι παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό για βροχοπτώσεις, με τις αρχές να προειδοποιούν για πιθανές ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στο Ζουοζού, μια πόλη περίπου 655.000 κατοίκων, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οροφή ενός υπόγειου πάρκινγκ είχε πέσει. Το συνοδευτικό βίντεο έδειξε το γειτονικό κτήριο σχεδόν πλήρως περικυκλωμένο από κάτι που έμοιαζε με μαινόμενο καταρράκτη να πέφτει στην καταβόθρα που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση.

Το αστυνομικό τμήμα της Ζουοζού είπε ότι η παροχή νερού σε ολόκληρη την πόλη είχε διακοπεί, ενώ ορισμένες περιοχές επηρεάστηκαν επίσης από διακοπές ρεύματος. Στο Χαντάν, στην επαρχία Χεμπέι, διασώστες που ανυψώθηκαν με γερανό έφτασαν σε έναν άνδρα που είχε παγιδευτεί πάνω από το αυτοκίνητό του στα νερά της πλημμύρας, μεταφέροντάς τον σε ασφαλές σημείο πριν το αυτοκίνητο ανατραπεί και παρασυρθεί από το ρεύμα.

Η Κίνα αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα και σημειώνει θερμοκρασίες-ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, γεγονότα που οι επιστήμονες λένε ότι επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή. Η χώρα προετοιμάζεται ήδη για την άφιξη του τυφώνα Χανούν, της έκτης τέτοιας καταιγίδας εντός του έτους, καθώς πλησιάζει στην ανατολική ακτή της Κίνας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share