X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΥπερ-μεταδοτική και πιο νοσηρή η μετάλλαξη Δέλτα, δήλωσε ο Δρ Καραγιάννης

Υπερ-μεταδοτική και πιο νοσηρή η μετάλλαξη Δέλτα, δήλωσε ο Δρ Καραγιάννης

Υπερ-μεταδοτική και πιο νοσηρή χαρακτήρισε την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Κάλεσε τον κόσμο για άλλη μια φορά να εφαρμόζει πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα πρωτόκολλα και παρότρυνε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την σύσκεψη που συγκάλεσε για το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Καραγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος θα θέλει να ακούσει μια ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας και τι μπορεί να γίνει για να αναχαιτισθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Η αύξηση, είπε, οφείλεται στο γεγονός της χαλάρωσης των μέτρων και της μη επαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης των νεαρότερων, οι οποίοι φαίνεται ότι αποτελούν την πλειονότητα των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή.

Ανέφερε ακόμη ότι όπως έχει ανακοινωθεί, το 90% των νέων κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστα άτομα.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 216 νέα περιστατικά κορωνοϊού και 50 νοσηλευόμενους, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 0,56%. Από τους 50 νοσηλευόμενους, οι 18 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Καραγιάννης, είπε ότι μάλλον η αύξηση οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα.

«Δεν είμαστε 100% σίγουροι, ελπίζω να μην είναι 100% η Δέλτα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ξέρουμε ότι ήταν το 9% των περιστατικών που εστάλησαν αρχές Μαΐου. Από τότε έχει περάσει καιρός και ίσως τα δεδομένα να έχουν αλλάξει» είπε.

Η μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε, είναι πολύ πιο μεταδοτική και νοσηρή.

«Είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος που έχει μέχρι στιγμής βρεθεί, και είναι και πιο μεταδοτικό από το αγγλικό που ήταν πιο μεταδοτικό και από το αρχικό. Άρα πρόκειται για ένα υπερ-μεταδοτικό στέλεχος, το οποίο φαίνεται ότι μολύνει νεαρότερα άτομα ίσως διότι δεν έχουν εμβολιαστεί και φαίνεται ότι μολύνει και παιδιά. Και είναι και πιο νοσηρό» ανέφερε.

Κλείνοντας, κάλεσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα αυτοπροστασίας και τα σχετικά πρωτόκολλα και παρότρυνε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Υπενθύμισε ότι η Πύλη Εμβολιασμού είναι ανοικτή για όλους άνω των 18 ετών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share