X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥπερδιπλάσιες οι μαστογραφίες το 2023 σε σχέση με το 2022

Υπερδιπλάσιες οι μαστογραφίες το 2023 σε σχέση με το 2022

Οι μαστογραφίες που έχουν διενεργηθεί κατά πρώτο εξάμηνο 2023 είναι σχεδόν διπλάσιες του αριθμού που πραγματοποιήθηκε το 2021 και κατά 60% αυξημένες, σε σύγκριση με το 2022, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Προσθέτει ότι “πρόσφατη αξιολόγηση των δεδομένων που αφορούν στο μαστογραφικό ανιχνευτικό πρόγραμμα, έχει καταδείξει αλματώδη αύξηση στον αριθμό των μαστογραφιών σε γυναίκες που είναι δικαιούχες μαστογραφίας με ηλικιακά κριτήρια”.

Το Υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι η αύξηση οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με την επέκταση του ηλικιακού ορίου στις ηλικίες 45-74 ετών, στη βελτίωση της πρόσβασης των δικαιούχων με τη λειτουργία νέων Μαστογραφικών Κέντρων στην Επαρχία Πάφου και Αμμοχώστου, στην αναβάθμιση των υποδομών, του εξοπλισμού και στην ενίσχυση της στελέχωσης των Μαστογραφικών Κέντρων και στην έναρξη παροχής υπηρεσιών μαστογραφικού ελέγχου κατά τις απογευματινές ώρες.

Πέραν των πιο πάνω ενεργειών αναβάθμισης του ανιχνευτικού προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί στη διαπίστευση του προγράμματος ενώ, σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, προωθεί και την καταχώρηση των δεδομένων μαστογραφίας στον ιατρικό φάκελο του ασθενή.

Σημειώνεται τέλος πως το ανιχνευτικό προγράμματος για τον καρκίνο παχέος εντέρου αναμένεται τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Οκτωβρίου 2023 ενώ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η εισαγωγή του ανιχνευτικού προγράμματος καρκίνου του προστάτη, η οποία τοποθετείται περί τα τέλη του 2023.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share