X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣYπερβολικός o συναγερμός για το κλίμα λέει το 34.7% των Ιταλών

Yπερβολικός o συναγερμός για το κλίμα λέει το 34.7% των Ιταλών

Περίπου το 34,7% των Ιταλών πιστεύει ότι υπάρχει υπερβολικός συναγερμός για την κλιματική αλλαγή και το 25,5% λέει ότι οι πλημμύρες που κατέστρεψαν την περιοχή της Εμίλια Ρομάνα, και τμήματα της Τοσκάνης και της Μάρτσιε τον Μάιο είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση στους ισχυρισμούς για την λεγόμενη προοδευτική ερημοποίηση, σύμφωνα με την έκθεση της Ital Communications-Censis «Παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις στην Ιταλία» που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το 16,2% του συνολικού πληθυσμού αρνείται την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 18,3% στους ηλικιωμένους και στο 18,2% στους λιγότερο μορφωμένους.

Γενικότερα, το 76,5% των Ιταλών πιστεύει ότι οι ψευδείς ειδήσεις γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και δύσκολο να εντοπιστούν, το 20,2% πιστεύει ότι δεν έχει τις δεξιότητες να τις αναγνωρίσει και το 61,1% πιστεύει ότι έχει μόνο εν μέρει τις ικανότητες και δεξιότητες, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, το 29,7% του πληθυσμού πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ψεύτικες ειδήσεις, αλλά μάλλον ότι οι αληθινές πληροφορίες διαβιβάζονται ως ψεύτικες σε μια πράξη σκόπιμης λογοκρισίας από τα ΜΜΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share