X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣYπό έλεγχο φωτιές στην Ισπανία, συναγερμός για νέο καύσωνα

Yπό έλεγχο φωτιές στην Ισπανία, συναγερμός για νέο καύσωνα

Τρεις πυρκαγιές που κατέκαψαν περισσότερα από 1.000 εκτάρια στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο τέθηκαν υπό έλεγχο τη Δευτέρα, αλλά η χώρα παρέμεινε σε συναγερμό για καύσωνα.

Οι περιοχές της Ανδαλουσίας στο νότο, η κεντρική Castilla-La Mancha και η Extremadura στα δυτικά τέθηκαν σε πορτοκαλί συναγερμό με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet.

Είναι ο τρίτος καλοκαιρινός καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική χερσόνησο, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου 10 χιλιόμετρα από την παράκτια πόλη Κάντιθ, δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες στον Ατλαντικό Ωκεανό, την Κυριακή είχε τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τα μεσάνυχτα, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μια άλλη πυρκαγιά, επίσης υπό έλεγχο, κατέκαψε περίπου 450 εκτάρια κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Huelva.

Στην Καταλονία, στις ακτές της Μεσογείου κοντά στα γαλλικά σύνορα, οι πυροσβέστες εργάζονταν από την Παρασκευή για να σβήσουν μια πυρκαγιά, μια προσπάθεια που δυσχεραίνεται εξαιτίας των ανέμων.

 Περίπου 30 πυροσβεστικές μονάδες παραμένουν στην περιοχή.

Η Καταλονία και η Ανδαλουσία είναι οι δύο περιοχές που πλήττονται συχνότερα από την ξηρασία, δημιουργώντας συνθήκες για πυρκαγιές.

Περισσότερα από 70.000 εκτάρια έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή του έτους, μετά από το ρεκόρ το 2022, όταν καταστράφηκαν περισσότερα από 300.000 στρέμματα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (Effis).

(ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share