Στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος και της χώρας έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Η μηνιαία δημοσκόπηση της ιστοσελίδας Conservative Home, που καλύπτει θέματα κομματικού ενδιαφέροντος, δείχνει πως για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σούνακ έχει αρνητικό σκορ ως προς τη δημοφιλία του.

Συγκεκριμένα, η αποδοχή του από τα μέλη των Τόρις έχει πέσει στο -2,7%, ενώ στις αρχές Ιουνίου το ποσοστό αυτών που είχαν θετική άποψη για το πρόσωπό του έναντι εκείνων με αρνητική άποψη ήταν στο +21,6%

Παρόλα αυτά, το τρέχον σκορ του κ. Σούνακ είναι ακόμα πολύ υψηλότερο από την αντίστοιχη χειρότερη επίδοση των προκατόχων του Μπόρις Τζόνσον (-33,8%) και Τερέζα Μέι (-50%)

Οι υπεύθυνοι για τη δημοσκόπηση αποδίδουν τη σημαντική πτώση της δημοτικότητας του Ρίσι Σούνακ στη γενικότερη αίσθηση απογοήτευσης των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, που στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δει το Εργατικό Κόμμα να προηγείται με 22 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Δημοφιλέστερος πολιτικός των Συντηρητικών αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, που βρίσκεται στο +77%. Ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι με +54% και η Υπουργός Επιχειρήσεων και ανερχόμενο αστέρι των Τόρις Κέμι Μπάντενοχ με +43%.

Συνολικά εννέα μέλη της κυβέρνησης έχουν αρνητικό πρόσημο στο καθαρό ποσοστό δημοφιλίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ