X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΧαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ χαιρετίζουν τη νίκη της Τζιενίν κατά του Ισραήλ

Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ χαιρετίζουν τη νίκη της Τζιενίν κατά του Ισραήλ

Η ηγεσία της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ χαρακτηρίζει ως «νίκη της εθνικής αντίστασης» την έκβαση της ισραηλινής επιχείρησης στην Τζιενίν. Παράλληλα, η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την Τζιενίν προκάλεσε πανηγυρισμούς από τον τοπικό πληθυσμό και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες σε πολλά σημεία της πόλης, αναφέρουν παλαιστινιακά ΜΜΕ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο επικεφαλής του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαμ μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η Χαμάς τιμά τους ήρωες μαχητές της Τζιενίν, που έγραψαν ακόμα ένα κεφάλαιο ανδρείας και τιμής στην μακρά πορεία καταδίωξης και νίκης επί του εχθρού κατακτητή». «Στείλαμε σαφή μηνύματα στον εχθρό, ότι από όλα τα μέτωπα είμαστε σε θέση να τον αντιμετωπίσουμε με σκοπό να σταματήσει την επιθετικότητά του», πρόσθεσε, και απευθυνόμενος στο Ισραήλ ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε ότι «πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι Ισραηλινοί επιτίθεντο και δεν πλήρωναν βαρύ τίμημα».

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ Αλ-Ναχάλε, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο παλαιστινιακός λαός κατάφερε μία μεγάλη νίκη έναντι της ισραηλινής επίθεσης στην Τζιενίν και στο στρατόπεδο προσφύγων της». «Αποτελεί μία νίκη ηρωική των Ταξιαρχιών της Τζιενίν και των γενναίων της μαχητών.

Ο παλαιστινιακός λαός επέδειξε συσπείρωση και ενότητα γύρω από τους μαχητές, αποδεικνύοντας ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότητα κάθε επίθεση των κατακτητών», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ. «Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η Τζιενίν νίκησε, δίνοντας θάρρος στους μαχητές της και στην Ταξιαρχία της Τζιενίν. Ζούμε στιγμές δόξας, που θα συνοδεύουν τον λαό μας μέχρι να έρθει η ημέρα της μεγάλης και οριστικής νίκης», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share