X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧατζημανώλη: Προτεραιότητα μας η προβολή του Ναυτιλιακού Επαγγέλματος

Χατζημανώλη: Προτεραιότητα μας η προβολή του Ναυτιλιακού Επαγγέλματος

Το φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2023 – ζήσε τη θάλασσα, γνώρισε την Ναυτιλία» έχει καταστεί θεσμός και σκοπό έχει την ενημέρωση και την ανάδειξη της ναυτιλίας και τις προοπτικές της γαλάζιας οικονομίας. Η προβολή και προώθηση του ναυτιλιακού επαγγέλματος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας, ανέφερε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη.

Χαιρετίζοντας την τελετής έναρξης του φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο μόλο Λεμεσού η κ. Χατζημανώλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σήμερα γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. «Να σας υπενθυμίσω ότι η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας για το 2026 ανατέθηκε στην πόλη της Λεμεσού» ανέφερε ενδεικτικά.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ο Δήμος Λεμεσού. Από πλευράς του ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη σημασία της γαλάζιας οικονομίας και της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της Λεμεσού και  στην οικονομία του τόπου ευρύτερα.

Τη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης νωρίτερα σήμερα.α Κατά τη τελετή πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διέλευση σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών καθώς και ρυμουλκού της VTS Vasiliko Terminal.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε  αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους ναυτικούς με το μήνυμα «Τρέχουμε για τους ναυτικούς που μεταφέρουν τον κόσμο σε εμάς», ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα Μεταφορών, ITF.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 8:30 το βράδυ. Την συναυλία θα ανοίξει στις 8μμ μουσικό πρόγραμμα με μέλη του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής  Αντρέα Χριστοδούλου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share