X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΞεπέρασαν τις 50 οι πυρκαγιές στη Σικελία, πολλοί κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ξεπέρασαν τις 50 οι πυρκαγιές στη Σικελία, πολλοί κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ξεπέρασαν τις 50 από χθες οι πυρκαγιές στη Σικελία, με ανθρώπους λίγο έξω από το Παλέρμο να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά.

Παράλληλα, η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση σπιτιών, στη δυτική περιοχή του νησιού, στο Μονρεάλε και στο Σαν Τζουζέπε Γιάτο.

Στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας επιχειρούν δυο καναντέρ, τρία ελικόπτερα και ισχυρές δυνάμεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εξαιτίας πυρκαγιάς παρέμεινε κλειστός επί ώρες αυτοκινητόδρομος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη των Συρακουσών.

Την ίδια ώρα, στην Καλαβρία κατέστη αναγκαία το τελευταίο 24ωρο η αποστολή δυο καναντέρ για την κατάσβεση συνολικά 40 πυρκαγιών, κυρίως σε δασικές εκτάσεις.

Εξάλλου, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στην Κατάνια της Σικελίας, μια πόλη που έχει «γονατίσει» λόγω του καύσωνα, όπως δήλωσε ο δήμαρχός της, μετά τη συνεδρίαση του οργάνου διαχείρισης κρίσεων νωρίτερα σήμερα.

Το θερμόμετρο έδειχνε 47,6 βαθμούς Κελσίου σήμερα, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Κατάνιας.

Από την Πέμπτη, επιβάλλονται περιοδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση που επηρεάζουν περίπου 500.000 ανθρώπους, είπε ένας εκπρόσωπος του δήμου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πληρώνουμε από τη μία το τίμημα της κλιματικής αλλαγής, στην οποία θα έπρεπε να έχουμε δώσει περισσότερη προσοχή εδώ και πολλά χρόνια και, από την άλλη, το γεγονός ότι οι υποδομές μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες» είπε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share