X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτήριξη 71,4 εκατ. ΤΛ από τη Τουρκία σε επενδύσεις στην κατεχόμενη Μόρφου

Στήριξη 71,4 εκατ. ΤΛ από τη Τουρκία σε επενδύσεις στην κατεχόμενη Μόρφου

Το «Γραφείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας» (ΚΕΙ) της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα μεταβίβασε πόρους ύψους 71 εκατομμυρίων 427 χιλιάδων και 241 τουρκικών λιρών (ΤΛ) (πέραν των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ) σε έργα του «δήμου» της κατεχόμενης Μόρφου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δήλωση που εξέδωσε χθες, η «πρεσβεία» αναφέρει ότι ένα από τα έργα είναι το Κεντ Παρκ και η Ανοικτή Αγορά που διαθέτει κλειστό χώρο 3.500 τετραγωνικών μέτρων και 192 σταντ και κάλυψε μια σημαντική ανάγκη των κατοίκων της κατεχόμενης Μόρφου.

Αναφέρει ακόμα ότι η αγορά είναι ένας χώρος 8.600 τετραγωνικών μέτρων με πλατεία και χώρους αναψυχής, χώρο στάθμευσης 260 οχημάτων, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Η «πρεσβεία» αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι κοινός τους στόχος είναι να λαμβάνουν ψηλής ποιότητας υπηρεσίες τα αδέλφια τους και ότι παρέχουν χρηματοδότηση και στήριξη με προσωπικό σε διάφορα έργα των «τοπικών διοικήσεων» με σκοπό την παροχή πιο ποιοτικών υπηρεσιών.

Αυτά τα έργα, σύμφωνα με την «πρεσβεία», μπορεί να είναι σε διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, ο αθλητισμός και η κατασκευή και ανακαίνιση ανοικτών αγορών, κυρίως για ενίσχυση των επενδύσεων σε υποδομές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share