X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ10 000 νέοι στο Στρασβούργο για το μέλλον της Ευρώπης

10 000 νέοι στο Στρασβούργο για το μέλλον της Ευρώπης

Περισσότεροι από 10.000 νέοι από κάθε γωνιά της Ευρώπης βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου, για την τέταρτη ευρωπαϊκή εκδήλωση για τη νεολαία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης Youth Dynamics, ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και 20 νέοι από την οργάνωση, μαζί με άλλους νέους από διάφορα οργανωμένα σύνολα της Κύπρου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο πριν τις Ευρωεκλογές του 2024 οι νέοι ηλικίας 16 με 30 ετών κλήθηκαν να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και να θέσουν επί τάπητος τις δικές τους προτεραιότητες.

Στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία 2023 ήταν οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2024, η δημοκρατία και η συμμετοχή των νέων, ενώ οι κύριες προτάσεις της εκδήλωσης θα αποσταλλούν σε όλους τους ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Youth Dynamics, η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2023 («European Youth Event – EYE 2023») περιελάμβανε περισσότερες από 300 δραστηριότητες, συζητήσεις, ευκαιρίες δικτύωσης, καλλιτεχνικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, με αυτοπρόσωπη αλλά και εξ αποστάσεως συμμετοχή. Οι δραστηριότητες διοργανώθηκαν από κοινού μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, διεθνών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, οργανώσεων νεολαίας και των ίδιων των συμμετεχόντων.

Τα μέλη της Youth Dynamics διοργάνωσαν ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο “Youth meets  Youth Goals” που αφορά τους 11 Ευρωπαϊκούς στόχους για την νεολαία. Σε αυτό συμμετείχαν πέραν των 100 συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Youth Goals και να ενημερωθουν για τρόπους ενεργού συμμετοχής. Επίσης συζήτησαν τις ιδέες τους με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και λήψεως αποφάσεων, εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές.

“Με την αναστροφή των ρόλων, οι νέοι ηγήθηκαν της συζήτησης και οι βουλευτές του ΕΚ άκουσαν μια υπενθύμιση του ότι οι νέοι αποτελούν το παρόν και το μέλλον μας. Στο επίκεντρό του ΕΥΕ2023 βρέθηκε η ισχυρή επιθυμία που χαρακτηρίζει τους νέους να αποτελέσουν φορείς αλλαγής και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους. Μέσω της EYE κατέστη σαφές ότι οι νέοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ΕΕ και να καταβάλλουν προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον. Οι νέοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και η συμβολή τους θα οδηγήσει σε μια ολοένα και περισσότερο ενεργό ευρωπαϊκή δημοκρατία”, καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share