X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑδιέξοδο στην Αττάλεια: Ούτε για παύση πυρός στη Μαριούπολη δεν συμφώνησαν Λαβρόφ...

Αδιέξοδο στην Αττάλεια: Ούτε για παύση πυρός στη Μαριούπολη δεν συμφώνησαν Λαβρόφ και Κουλέμπα

Μιλώντας μετά τον Ουκρανό ομόλογό του ο οποίος τόνισε ότι «οι όροι της Ρωσίας ισοδυναμούν με παράδοση», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως μη αρμοδιότητά του την πρόταση για κατάπαυση πυρός ώστε να εκκενωθεί από αμάχους η Μαριούπολη ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε σε ξένη χώρα».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Δύση ότι «δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση παρέχοντας στην Ουκρανία οπλικά συστήματα και ειδικά συστοιχίες πυραύλων.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε να απαντήσει για την εξέλιξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία λέγοντας ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

Περιορίστηκε ωστόσο να πει ότι αυτή προχωρά σύμφωνα με το πλάνο. «Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών. Να σταματήσει η τακτική των απειλών της Δύσης κατά της Ρωσίας», είπε ακόμα.

Συνεχίζοντας ο Λαβρόφ είπε: «Δεν θέλουμε μια βαριά εξοπλισμένη Ουκρανία με βαριά στρατιωτικά συστήματα, δεν θέλουμε μια χώρα δίπλα μας όπου στρατιώτες παρελαύνουν με σήματα SS και άλλων Ναζί. Και δεν θέλουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ»

«Ενδεχομένως ο κ. Ζελένσκι σιγά σιγά να αρχίσει να εκλογικεύεται ακούγοντας αυτή τη θέση και να έχουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά θα βγούμε από αυτήν την κρίση με υγιή και ασφαλή τρόπο και με καθαρή συνείδηση».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών Ρωσίας – Ουκρανίας, σχολίασε: «Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι απλά και μόνο για να γίνει».

«Ο Πούτιν θα είναι παρόν όταν υπάρχει μια σοβαρή βάση διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε.

Κουλέμπα: Καμία εγγύηση Λαβρόφ για τη Μαριούπολη

«Έκανα ό,τι μπορούσα. H Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση του πυρός, έλαβε ωστόσο άρνηση. Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί. Θέσαμε το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη», είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική. «Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί».

«Θέσαμε», συνέχισε, «το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία».

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share