X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΑυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας Αθήνας σε ΝΑΤΟ για ανάρτηση σχετικά με την ημέρα...

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας Αθήνας σε ΝΑΤΟ για ανάρτηση σχετικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέβη η Ελλάδα, κατόπιν της ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εκφράζει τις ευχές του στην Τουρκία για την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι η ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στις 30 Αυγούστου, αποτελεί στην Τουρκία εθνική εορτή, κατά την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922. Κατά τη χθεσινή ανάρτηση, το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων, εξέφρασε τις ευχές του για την 100η επέτειο της ημέρας τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης ανάρτησης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, «τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη», όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share