X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση 2,6% στις εγγραφές νέων εταιρειών, πτώση 16,3% στις πτωχεύσεις το 3ο...

Αύξηση 2,6% στις εγγραφές νέων εταιρειών, πτώση 16,3% στις πτωχεύσεις το 3ο τρίμηνο του 2022 στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat

Αύξηση 2,6% καταγράφηκε στην εγγραφή νέων εταιριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντιστρέφοντας τις ελαφρώς αρνητικές τάσεις που είχαν καταγραφεί κατά τα πρώτα δύο τρίμηνα του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Παράλληλα, οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση κατά 16,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί πτώση των πτωχεύσεων ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2021 όταν είχαν μειωθεί κατά 9,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται πως για την Κύπρο δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με τις εγγραφές νέων εταιριών και τις πτωχεύσεις.

Ανά τομέα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αφορούσαν τους τομείς της βιομηχανίας (+8,1%), πληροφοριών και επικοινωνιών (+2,3%) και μεταφορών και αποθήκευσης (+1,8%).

Ο συνολικός αριθμός εγγραφή νέων εταιριών των εγγραφών εταιρειών κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2022 ήταν μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο κατά την ίδια περίοδο το 2019, πριν την πανδημία. Το τρίτο τρίμηνο του 2022 καταγράφηκε επίσης αύξηση 6,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Όσον αφορά τις πτωχεύσεις ανά τομέα, ο τομέας των μεταφορών και της αποθήκευσης ήταν ο μόνος στον οποίο καταγράφηκε μείωση (-5,4%) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις πτωχεύσεις καταγράφηκαν στις υπηρεσίες στέγασης και εστίασης (+24,0%), τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες (+17,8%) και τη βιομηχανία (+16,2%).

Η μικρότερη αύξηση στις πτωχεύσεις καταγράφηκε στον τομέα πληροφοριών και επικοινωνιών (+1,6%).

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2022 και του ίδιου τριμήνου του 2019 καταγράφηκαν στους τομείς των κατασκευών, της βιομηχανίας και της πληροφόρησης και των επικοινωνιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share