X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑύξηση κερδών 20%, στα $2,7 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η Tesla για β΄τρίμηνο

Αύξηση κερδών 20%, στα $2,7 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η Tesla για β΄τρίμηνο

Άλμα στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε την Τετάρτη η Tesla, καθώς μια σειρά μειώσεων τιμών μεταφράστηκε σε πιο πολλές πωλήσεις αυτοκινήτων.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 47% στο ρεκόρ των 24,9 δισ. δολαρίων, καθώς οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 83% στα 466.140 οχήματα.

Το συνολικό μεικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 18,2%, μειωμένο από το 19,3% του προηγούμενου τριμήνου και κάτω από το 18,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Tesla χαρακτήρισε τα περιθώρια κέρδους ως «υγιή», επικαλούμενη πιο αποδοτικές λειτουργίες στα νέα εργοστάσια του Βερολίνου και του Τέξας.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα.

Ο Μασκ περιέγραψε το τρέχον μακροοικονομικό σκηνικό ως «ταραχώδες», σημειώνοντας την επιβάρυνση των καταναλωτών από τα υψηλά επιτόκια και χαριτολογώντας ότι «τη μία ημέρα φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία καταρρέει και την επόμενη ημέρα όλα είναι μια χαρά».

Ωστόσο, αξιωματούχοι της εταιρείας αναφέρονται σε μια ευρεία χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές βασικών εμπορευμάτων, όπως είναι το αλουμίνιο και ο χάλυβας, καθώς και σε βασικά συστατικά των μπαταριών, όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο, ο γραφίτης και το λίθιο.

Το δελτίο Τύπου της Τετάρτης δεν αναφέρει τη διατύπωση σχετικά με τις προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού που υπήρχε σε πρόσφατες ανακοινώσει κερδών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share