X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑυξήθηκαν κατά 17% τα κέρδη Α΄ Τριμήνου της Deutsche Bank

Αυξήθηκαν κατά 17% τα κέρδη Α΄ Τριμήνου της Deutsche Bank

Αύξηση στα τριμηνιαία κέρδη της, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας μείωσε την έκθεσή της στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού τραπεζικού ομίλου ανήλθαν στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα, παγκοσμίως, ανήλθαν στα 7,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1% το πρώτο τρίμηνο. Το αποτέλεσμα οφείλεται στην μεταφορά από τον επενδυτικό βραχίονα της τράπεζας, αυξημένων εσόδων κατά 7%, στα 3,3 δισ. ευρώ.

Η προτεραιότητα της Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο ήταν «να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να ανταποκρίνονται γρήγορα στα γεωπολιτικά γεγονότα και να προφυλαχθούν από κινδύνους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Christian Sewing σε δήλωση, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να μειώσει την έκθεσή της στη Ρωσία, μειώνοντας κυρίως την έκθεση σε δάνεια στη χώρα κατά 5%, σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα διαπιστώνει επίσης τον αντίκτυπο της αναθεώρησης της στρατηγικής της που αποφάσισε τον Ιούλιο του 2019, επικεντρώνοντας την προσοχή της περισσότερο στην Ευρώπη και αποχωρώντας από ορισμένες πιο ριψοκίνδυνες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η αναδιάρθρωση της τράπεζας περιλαμβάνει και την μείωση κατά 18.000 των θέσεων εργασίας μεταξύ 2019 και 2022 έτσι ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της παγκοσμίως σε 74.000.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η Deutsche Bank είχε πραγματοποιήσει το 98% των συνολικών 8,6 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την αναδιάρθρωση του ομίλου μέχρι το τέλος του 2022.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share