X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυξήθηκε κατά 4,2% το ωριαίο εργατικό κόστος το 1ο τρίμηνο του 2022,...

Αυξήθηκε κατά 4,2% το ωριαίο εργατικό κόστος το 1ο τρίμηνο του 2022, σε σχέση με πέρσι

Το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος) κατά το 1ο τρίμηνο του 2022, σημείωσε αύξηση 4,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με προκαρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

Οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 4,2% και 4% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το ωριαίο εργατικό κόστος (συνολικό κόστος), διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε μείωση 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε μείωση 0,6%, ενώ το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, σημείωσε αύξηση 1%.

Το 4ο τρίμηνο του 2021, το ωριαίο εργατικό κόστος είχε αυξηθεί κατά 3,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι ετήσιες μεταβολές ήταν 3,7% για τους μισθούς και ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και 1,5% για το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share