X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑγγλία και Ινδία στέλνουν ομάδες διάσωσης, ιατρούς και εξοπλισμό στις σεισμόπληκτες περιοχές...

Αγγλία και Ινδία στέλνουν ομάδες διάσωσης, ιατρούς και εξοπλισμό στις σεισμόπληκτες περιοχές στη Τουρκία

Η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν ήδη ανακοινώσει την αποστολή βοήθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του θανατηφόρου σεισμού που έπληξε την Τουρκία. Η Ινδία ανακοίνωση την άμεση αποστολή συνεργείων διάσωσης, ιατρικών ομάδων και υλικού βοήθειας, ενώ η Αγγλία αποστέλλει ειδικούς για συνθήκες έκτακτης ανάγκης, καθώς και σκυλιά και εξοπλισμό για επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα σταλούν «συνεργεία έρευνας και διάσωσης της εθνικής δύναμης επέμβασης σε περιπτώσεις καταστροφής (NDRF), ιατρικές ομάδες και εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης» στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, η Ινδία είναι έτοιμη να αποστείλει δύο συνεργεία που αποτελούνται από 100 άτομα, σκυλιά διάσωσης και υλικό στις σεισμόπληκτες περιοχές, μαζί με ομάδες γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού με φάρμακα πρώτης ανάγκης.

Εκ μέρους της Αγγλίας, ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλυ ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποστέλλει στην Τουρκία 76 άτομα της ειδικής ομάδας έρευνας και διάσωσης, σκύλους διάσωσης και εξοπλισμό. Η βοήθεια αναμένεται να φθάσει απόψε στις 9 μμ (ώρα Τουρκίας) στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, αποστέλλεται επίσης εξοπλισμός που χρησιμεύει στο να κόβει τσιμέντο, στην υποστήριξη κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές και συσκευές σεισμικής ακρόασης, όπως επίσης και τέσσερις εκπαιδευμένους σκύλους διασώσεων. Επιπρόσθετα, αποστέλλεται ομάδα ιατρικού προσωπικού για εκτίμηση της κατάστασης.

Παράλληλα, το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει ότι στη βορειοδυτική Συρία έχει αναλάβει δράση η ομάδα Λευκά Κράνη, που χρηματοδοτείται από την Αγγλία, «κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις της για να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες ανάγκες».

Νωρίτερα, την ετοιμότητά τους να αποστείλουν βοήθεια στην Τουρκία εξέφρασαν τόσο η Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share