Ομάδα επενδυτών, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπαρατάχθηκαν με την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα με την ονομασία «Follow This» ζητώντας από τους μετόχους της TotalEnergies να πιέσουν την εταιρεία να υιοθετήσει πιο φιλόδοξους στόχους σε σχέση με τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε από τους ακτιβιστές για να παρουσιαστεί στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 26 Μαΐου είναι το ίδιο με άλλα ψηφίσματα έχει καταθέσει το «Follow This» για τις προσεχείς συνελεύσεις των μετόχων στις άλλες ενεργειακές εταιρείες BP, Chevron, Exxon Mobil και Shell.

«Για να επιτευχθεί ο στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού (Συμφωνία για το κλίμα), ο κόσμος πρέπει να μειώσει σχεδόν στο μισό τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030, αλλά η TotalEnergies δεν έχει σχέδιο να μειώσει τις εκπομπές αυτή τη δεκαετία», δήλωσε ο ιδρυτής της «Follow This», Mark van Baal.

«Αυτά τα ψηφίσματα για το κλίμα θα δείξουν ποιοι επενδυτές είναι σοβαροί για την επίλυση της κλιματικής κρίσης και ποιοι προτιμούν να μιλούν απλώς για αυτήν» είπε.

Η ομάδα επενδυτών που συμμετέχει στο τελευταίο ψήφισμα αντιπροσωπεύει το 1,5% των μετοχών της TotalEnergies.

Η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές ρύπων δεν θα σημειώσουν μεγάλη μείωση μέχρι το 2030, σε απόλυτες τιμές.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο κόσμος πρέπει να μειώσει μέχρι το 2030 τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 43% από τα επίπεδα του 2019 για να έχει οποιαδήποτε ελπίδα να επιτύχει τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για να διατηρήσει την θερμοκρασία κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η BP και η Shell συνέστησαν στους μετόχους να καταψηφίσουν τα ψηφίσματα της «Follow This».

Το 2020, την τελευταία φορά που οι μέτοχοι της TotalEnergies ψήφισαν για ένα ψήφισμα της «Follow This», αυτό έλαβε το 17% των ψήφων.

Πηγή:ΚΥΠΕ