X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΆλμα κερδών 67% ανακοίνωσε η JPMorgan για το β΄ τρίμηνο λόγω αύξησης...

Άλμα κερδών 67% ανακοίνωσε η JPMorgan για το β΄ τρίμηνο λόγω αύξησης επιτοκίων

Άλμα στα κέρδη δεύτερου τριμήνου του 2023 ανακοίνωσε την Παρασκευή, η JPMorgan Chase, λόγω της αύξησης των εσόδων που συνδέονται με τα υψηλότερα επιτόκια, καθώς τα στελέχη της αμερικανικής τράπεζας χαρακτήρισαν την αμερικανική οικονομία “ανθεκτική”, η οποία, ωστόσο, είναι αντιμέτωπη με κινδύνους.

Τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 67% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 34%, σε 41,3 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο σε ό,τι αφορά στα κέρδη ανά μετοχή όσο και σε ό,τι αφορά στα έσοδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon δήλωσε ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν, αλλά «χρησιμοποιούν αργά τα αποθέματα μετρητών τους».

Τα αποτελέσματα είναι τα πρώτα που ανακοινώνονται και συμπεριλαμβάνουν την εξαγορά της First Republic Bank από την JPMorgan, στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας που διοργανώθηκε από την αμερικανική Κυβέρνηση την περασμένη Άνοιξη, καθώς η First Republic πλήγηκε από την εκροή καταθέσεων.

Τα κέρδη της JPMorgan περιλαμβάνουν ένα εφάπαξ ποσό κέρδους ύψους 2,7 δισ. δολαρίων που προέρχεται από την εξαγορά της First Republic.

Αλλά η εξαγορά αύξησε επίσης το πιστωτικό κόστος της JPMorgan κατά το τρίμηνο.

Η τράπεζα πρόσθεσε στα αποθεματικά της ποσό ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε περίπτωση που υπάρξουν επισφαλή δάνεια από την εξαγορά της μικρότερης τράπεζας. Χωρίς όμως την First Republic, το ποσό αυτό θα ήταν μόλις 326 εκατ. δολάρια, αναφέρει η JPMorgan στην ανακοίνωσή της.

Ο κ. Dimon εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία. «Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική», δήλωσε ο κ. Dimon. «Οι ισολογισμοί των καταναλωτών παραμένουν υγιείς και οι καταναλωτές ξοδεύουν, αν και λίγο πιο αργά. Η αγορά εργασίας έχει κάπως μαλακώσει, αλλά η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή», πρόσθεσε.

«Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι», είπε, αναφερόμενος σε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του «επίμονα υψηλού» πληθωρισμού, της πρωτοφανούς πολιτικής «ποσοτικής σύσφιξης» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share