X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑμελητέες επιπτώσεις από κυρώσεις κατά Ρωσίας, λέει ο ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας

Αμελητέες επιπτώσεις από κυρώσεις κατά Ρωσίας, λέει ο ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας της Βουλγαρίας Νίκολα Στογιάνοφ ανέφερε την Πέμπτη ότι με βάση τα διαθέσιμα μακροοικονομικά δεδομένα, οι επιπτώσεις των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας στη βουλγαρική οικονομία είναι μέχρι στιγμή αμελητέες.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA), μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Στογιάνοφ είπε ότι οι εξαγωγές της Βουλγαρίας στη Ρωσία το 2022 παρουσίασαν μείωση λιγότερη από 2%.

Παράλληλα τόνισε ότι ακόμη και πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, περισσότερο από το 60% των εμπορικών συναλλαγών της Βουλγαρίας ήταν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι συναλλαγές με τη Ρωσία ήταν μόνο 5-6% τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Στογιάνοφ, είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει εκτίμηση για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των κυρώσεων σε διάφορους κλάδους. Σημείωσε ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι συμβάσεις που συνήφθησαν πριν από εισαγωγή των κυρώσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου να φανεί η πραγματική επίδραση αυτών των κυρώσεων στη βουλγαρική οικονομία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share