X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΆμεση λήψη μέτρων για διασφάλιση της προστασίας του κοινού, ζητά το ΕΤΕΚ...

Άμεση λήψη μέτρων για διασφάλιση της προστασίας του κοινού, ζητά το ΕΤΕΚ με αφορμή την κατάρρευση στηθαίου οροφής στη Λεμεσό

Την επιτακτική ανάγκη όπως προχωρήσει άμεσα η λήψη μέτρων, που θα διασφαλίσουν την προστασία του κοινού, τονίζει εκ νέου ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, με αφορμή την κατάρρευση στηθαίου οροφής από πολυκατοικία σε πολυσύχναστη λεωφόρο στη Λεμεσό.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ καλεί την Πολιτεία και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ανταποκριθούν στο κάλεσμά του, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αναφέρει πως το σημερινό περιστατικό είναι σε συνέχεια δύο πρόσφατων περιστατικών κατάρρευσης μπαλκονιών και προβόλου στην Πάφο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών, σημειώνοντας πως «καθίσταται σαφές πως είναι καθαρά από τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα μέχρι σήμερα και πως έχουμε βρεθεί πλέον στο σημείο μηδέν για τη λήψη μέτρων προς αποφυγή νέων δυσάρεστων καταστάσεων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Μέχρι να καταστεί εφικτή η ψήφιση και εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης της τακτικής επιθεώρησης των κτηρίων, το Επιμελητήριο προτείνει την επιχορήγηση από το κράτος της διενέργειας επιθεωρήσεων από καταρτισμένους Μηχανικούς σε κτήρια όπου τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι εντονότερα και ειδικότερα σε κτήρια που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο κ. Κωνσταντή.

Εξάλλου, εκφράζει την ετοιμότητα του ΕΤΕΚ να προχωρήσει το ίδιο σε καταρτισμό καταλόγου μηχανικών, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον οπτικό έλεγχο οικοδομών, μέσω σχετικής ανοικτής πρόσκλησης προς όλους τους μηχανικούς που έχουν τη σχετική κατάρτιση.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι πέραν της ανάγκης νομοθετικής ρύθμισης της τακτικής επιθεώρησης των κτηρίων και των όποιων νομοθετικών ή άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων οικοδομών, «θα πρέπει και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες οικοδομών οι οποίοι φέρουν την ευθύνη να διατηρούν την οικοδομή τους σε κατάσταση που δεν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την προστασία των ενοίκων και των διερχομένων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share