X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 8,7% το Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 8,7% το Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αμετάβλητος στο 8,7% παρέμεινε για τον Μάιο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση στο 8,4%.

Η διατήρηση του ποσοστού στα ίδια επίπεδα αποδίδεται στην αύξηση των τιμών στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στις συναυλίες, στα αεροπορικά εισιτήρια και στα παιχνίδια υπολογιστών, ενώ αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι τιμές των καυσίμων.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε από 6,8% σε 7,1%, που συνιστά την υψηλότερη τιμή από το 1992.

Σε ό,τι αφορά τον επιμέρους πληθωρισμό στα τρόφιμα, μειώθηκε από 19,1% τον Απρίλιο σε 18,3% το Μάιο.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός αναμένεται να οδηγήσει την Τράπεζα της Αγγλίας σε νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου δανεισμού κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής αύριο Πέμπτη.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η 13η διαδοχική αύξηση θα είναι της τάξης του 0,25%-0,5%, διαμορφώνοντας το επιτόκιο της κεντρικής σε 4,75% ή 5% αντίστοιχα.

Την Τρίτη το μέσο σταθερό επιτόκιο δύο ετών για ενα στεγαστικό δάνειο στη χώρα ανέβηκε σε 6,07%, σε έναν ακόμα πονοκέφαλο εν μέσω ακρίβειας για τους Βρετανούς ιδιοκτήτες κατοικιών που πρέπει να ανανεώσουν το στεγαστικό τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share