X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνάφλεξη του μετώπου Ισραήλ-Γάζας μετά από ισραηλινή επιχείρηση στην Ναμπλούς

Ανάφλεξη του μετώπου Ισραήλ-Γάζας μετά από ισραηλινή επιχείρηση στην Ναμπλούς

Έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα στις 4 το πρωί τοπική ώρα από την Λωρίδα της Γάζας κατά των ισραηλινών πόλεων Σντερότ και Άσκελον, εκ των οποίων οι πέντε καταρρίφθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» και η έκτη κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή στο νότιο Ισραήλ. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα από τις εκτοξεύσεις, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε στόχους της Χαμάς στην Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανάφλεξη του μετώπου Ισραήλ-Γάζας αποτελεί συνέπεια της χθεσινής συντονισμένης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο κέντρο της παλαιστινιακής πόλης Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Παλαιστίνιοι, στους οποίους συγκαταλέγονται στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ και της τοπικής οργάνωσης «Λάκκος των Λεόντων», ενώ τραυματίσθηκαν πάνω από 100 κάτοικοι της πόλης.

Ήδη από χθες εκπρόσωποι της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ έχουν δηλώσει ότι οι οργανώσεις τους θα πάρουν εκδίκηση για τη χθεσινή ισραηλινή επιχείρηση στην Ναμπλούς.

Από ισραηλινής πλευράς, η αστυνομία και η συνοριοφυλακή έχουν αυξήσει την παρουσία τους στην Ιερουσαλήμ, στα περίχωρά της και σε άλλες κεντρικές ισραηλινές πόλεις.

Όπως δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας ανώτατος αξιωματούχος στα ισραηλινά ΜΜΕ, «είναι ζήτημα χρόνου να σημειωθεί ένοπλο κτύπημα κατά ισραηλινών πολιτών και άλλων στόχων», συνιστώντας στους πολίτες της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share