X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου, λέει η Εφορεία Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας

Αναγκαία η ανέγερση νέου σχολείου, λέει η Εφορεία Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας

Χρειάζεται η λήψη πολιτικής απόφασης για ανέγερση νέου σχολείου στη Λάρνακα, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πέτρος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας, σημειώνοντας ότι επιμένουν στην ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, θεωρώντας ότι με «το νέο σχολείο θα απαμβλυνθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μαθητών ανά τάξη που υπάρχει εδώ και χρόνια στα δημόσια εκπαιδευτήρια της Λάρνακας».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πτώσης μπετόν από την οροφή του Γυμνασίου Φανερωμένης, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν, επισκεφθήκαμε το σχολείο και όσα κομμάτια κρίθηκαν επικίνδυνα ρίχθηκαν κάτω, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα για τους μαθητές. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι κάποιας ηλικίας και παρά το γεγονός ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι, εντούτοις δεν διαφάνηκε να υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα πτώσης μπετόν».

Ωστόσο συνέχισε «φαίνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές και το χαλάζι που έπεσαν στη Λάρνακα την Παρασκευή το απόγευμα, επηρέασαν τα συγκεκριμένα κομμάτια μπετόν τα οποία, λόγω και της υγρασίας, έπεσαν στο έδαφος. Μόλις επισκεφθήκαμε το σχολείο ενημερώσαμε το Υπουργείο Παιδείας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στο Γυμνάσιο Φανερωμένης».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν άλλα σχολεία της Λάρνακας, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε πως  «αυτό το διάστημα διεξάγονται αντισεισμικές εργασίες στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, ενώ τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών. Θα ακολουθήσουν ακόμα δύο φάσεις, που θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια, ένα χρόνο για κάθε φάση».

Οσον αφορά το Γυμνάσιο Δροσιάς, είπε πως «αναμένεται στο τέλος του χρόνου να ξεκινήσουν αντισεισμικές εργασίες. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει υπερπληθυσμός, λόγω και της θέσης του, αφού βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας, αλλά προς το παρόν το πρόβλημα επιλύεται με λυόμενες αίθουσες».

Σε ερώτηση πού βρίσκεται το θέμα με τη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας και το αίτημα για ανέγερση νέου σχολείου, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε πως «αίτημα όλων των φορέων της Λάρνακας είναι να κτιστεί ένα καινούργιο σχολείο, το οποίο να αντικαταστήσει το Γυμνάσιο Δροσιάς. Για να ανεγερθεί όμως ένα καινούργιο σχολείο θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση και το κονδύλι είναι μεγάλο, αφού υπολογίζεται ότι θα κοστίσει πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Δήμαρχος Λάρνακας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους φορείς της πόλης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, έθεσε και το θέμα της ανέγερσης καινούργιου σχολείου». Ως Σχολική Εφορεία, «επιμένουμε στην ανέγερση νέου Γυμνασίου στο χώρο της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, αφού με το νέο σχολείο θα απαμβλυνθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μαθητών ανά τάξη που υπάρχει εδώ και χρόνια στα δημόσια εκπαιδευτήρια της Λάρνακας», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share