X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας

Ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας

Την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας , για έναν επιπλέον χρόνο, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, αντικείμενο του σημερινού ΚΥΣΕΑ ήταν και η επιλογή της νέας ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ). Αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης, ενώ επικεφαλής του ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ)», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, με ομόφωνη απόφαση παρατείνεται για ένα επιπλέον έτος η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ επιλέγονται ως Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης και ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης αντίστοιχα.

«Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share