X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνησυχία ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Ανησυχία ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις ανέφερε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν σοβαρά για τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής συμμετοχής, στο Χονγκ Κονγκ.

Οι ΗΠΑ, είπε, παρατηρούν την αύξηση των διώξεων με πολιτικά κίνητρα, μεταξύ άλλων μέσω του νόμου περί εθνικής ασφάλειας, που στοχεύει στους δασκάλους του Χονγκ Κονγκ, τα εργατικά συνδικάτα, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, τις φοιτητικές ενώσεις και μεμονωμένους πολίτες.

Ο κ. Πράις είπε πως οι ΗΠΑ καλούν και πάλι τις αρχές του Πεκίνου και του Χονγκ Κονγκ να απελευθερώσουν τους αδίκως κρατούμενους και προτρέπουν για άλλη μια φορά το Πεκίνο να τηρήσει τις δεσμευτικές του υποχρεώσεις στη Σινο-Βρετανική Κοινή Δήλωση.

“Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν να αποκλείουν πολλά δημοκρατικά δημοτικά συμβούλια, τα οποία έλαβαν τη δημόσια εντολή τους από τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές το 2019. Αυτές οι αναδρομικοί και στοχευμένοι αποκλεισμοί, με βάση την αυθαίρετη απόφαση των αρχών του Χονγκ Κονγκ ότι οι όρκοι πίστης αυτών των δημοτικών συμβούλων είναι άκυροι, αποτρέπουν τους ανθρώπους στο Χονγκ Κονγκ να συμμετέχουν ουσιαστικά στη δική τους διακυβέρνηση”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share