X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνήσυχοι οι κάτοικοι της Εύβοιας από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις

Ανήσυχοι οι κάτοικοι της Εύβοιας από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά τον σεισμό, το βράδυ της Τρίτης, μεγέθους 5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που χτύπησε την περιοχή και έγινε αισθητός και στην Αττική. Είχε προηγηθεί σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην περιοχή, το πρωί της ίδιας μέρας.

Από χθες στην περιοχή της νότιας Εύβοιας έχουν καταγραφεί δεκάδες σεισμικές δονήσεις ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στους Τσακαίους Ευβοίας όπου έχουν σημειωθεί και μικροζημιές σε σπίτια. Σήμερα Τετάρτη τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι έλεγχοι για τυχόν άλλες ζημιές. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι καλές καθώς από το πρωί υπάρχει ψιλόβροχο ενώ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι οι δύο κύριοι σεισμοί της Τρίτης ήταν «δίδυμοι», πράγμα που σημαίνει ότι η ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και η πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού όσο πάει και μικραίνει. «Το ρήγμα δεν έχει ιδιαίτερα απασχολήσει επομένως οι ειδικοί θεωρούν ότι τα 5 Ρίχτερ είναι το όριο», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν το ξέραμε αυτό το ρήγμα. Η περιοχή έχει χαμηλή σεισμικότητα. Αυτό το οποίο έγινε χθες μας άφησε λίγο έκπληκτους, αλλά νομίζω ότι το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά».

Καθησυχαστικός υπήρξε και ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος σημείωσε ότι «όσο γίνονται σεισμοί στην περιοχή είναι θετικό. Μετά τον 5,2 είχαμε περίπου 25 σεισμούς. Μικρούς της τάξεως των 2 και 3 βαθμών. Έτσι φαίνεται ότι εκτονώνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share