X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑνοδικά κινούνται εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις Διεθνείς Αγορές

Ανοδικά κινούνται εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις Διεθνείς Αγορές

Ανοδικά κινούνται εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές τη Τετάρτη, ωθούμενες από την αστάθεια που επικρατεί λόγω της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης.

Το αμερικανικό αργό WTI για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου παρουσίαζε άνοδο $1,97 ή κατά 2,04% τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στα $98,41 το βαρέλι, ενώ το βρετανικό brent βρισκόταν στα $102,84 το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 2,93% ή 2,93 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσίαζαν συνεχόμενη άνοδο από τις 25 Φεβρουαρίου, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά μέχρι και τα $133 δολάρια το βαρέλι για το μπρεντ στις 8 Μαρτίου, ενώ το αμερικανικό WTI είχε κορυφωθεί στα $123,7 την ίδια μέρα.

Χθες οι τιμές του «μαύρου χρυσού» είχαν υποχωρήσει κάτω από τα $100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου οι τιμές του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ για συμβόλαια παράδοσης 22 Απριλίου βρίσκονταν στα $119 τη μεγαβατώρα καταγράφοντας άνοδο 3,08%,

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένονται να ανοίξουν με μικρή άνοδο σήμερα, εν αναμονή των τελευταίων οικονομικών προβλέψεων της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία βάσει όλων των εκτιμήσεων αναμένεται να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share