X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνοιχτός σε διάλογο ο Πούτιν αλλά απαιτεί να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της...

Ανοιχτός σε διάλογο ο Πούτιν αλλά απαιτεί να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της Μόσχας

Ανοιχτός στο διάλογο με το Κίεβο, αλλά ανένδοτος στην αναγκαιότητα να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις της Μόσχας, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος τηλεφώνησε την Παρασκευή στον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο κ. Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την ουκρανική πλευρά, όπως και με όλους, όσοι επιθυμούν ειρήνη στην Ουκρανία, υπό τον όρο όμως της υλοποίησης όλων των ρωσικών απαιτήσεων», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, απαριθμώντας «το ουδέτερο και αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς της Ουκρανίας με υποχρεωτική αποστρατιωτικοποίηση της χώρας, καθώς και την αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους, την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία και της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατικών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ».

Αναφερόμενος στην ανησυχία του κ. Σολτς για τις απώλειες αμάχων, ο κ. Πούτιν «υπενθύμισε ότι οι δυτικοί εταίροι κατά τη διάρκεια οκτώ ετών έκλειναν τα μάτια στη γενοκτονία, που επεφύλαξε το καθεστώς του Κιέβου ως προς τους κατοίκους των Δημοκρατιών του Ντονμπάς, στον θάνατο περίπου 14 χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά».

Επίσης, υποστήριξε ότι «κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης οι Ρώσοι στρατιωτικοί λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για τη διατήρηση της ζωής των αμάχων κατοίκων», χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες «περί δήθεν πυρών κατά του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων αποτελούν χοντροκομμένα προπαγανδιστικά ψευδολογήματα».

Κατά το Ρώσο ηγέτη «ο βασικός κίνδυνος πηγάζει από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς των νεοναζί, οι οποίοι τελούν πολυάριθμα εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές μεθόδους, εγκαθιστώντας πυροβόλα όπλα σε κατοικημένα τετράγωνα, καλυπτόμενοι με κυνικό τρόπο πίσω από τον άμαχο πληθυσμό», ενώ το Κίεβο «δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις του να σταματήσει αυτή τη βαρβαρότητα, τα περιστατικά της οποίας αυξάνονται σε αριθμό τις τελευταίες ημέρες».

Όπως ενημέρωσε τον συνομιλητή του ο Πρόεδρος της Ρωσίας, «όλο και συχνότερα καταγράφεται η εμφάνιση μισθοφόρων από τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων από την Αλβανία και την Κροατία, τους ενόπλους του Κοσόβου, καθώς και τζιχαντιστές με εμπειρία μαχών στη Συρία».

Κατά το Ρώσο Πρόεδρο περισσότεροι από 6.000 ξένοι πολίτες, κυρίως φοιτητές «είναι ουσιαστικά όμηροι… και χρησιμοποιούνται από τους εξτρεμιστές ως ζωντανή ασπίδα», ενώ οι προσπάθειές τους να διαφύγουν από τις περιοχές, που ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό, «αποτρέπονται με τα όπλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου «κραυγαλέο τέτοιο γεγονός είναι τα πυρά των νεοναζί εναντίον φοιτητικής εστίας ξένων φοιτητών στην πόλη Σούμι, με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματίες».

«Η συλλογική Δύση προτιμά να αγνοεί τις προαναφερθείσες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», αναφέρει το Κρεμλίνο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν κάλεσε τον κ. Σολτς να ασκήσει την επιρροή του στο Κίεβο, ώστε να αφεθούν το ταχύτερο να φύγουν οι ξένοι από την Ουκρανία.

Κατά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν την ελπίδα ότι κατά το σχεδιαζόμενο τρίτο γύρο συνομιλιών οι εκπρόσωποι του Κιέβου θα τηρήσουν λογική και εποικοδομητική στάση» και θα συνεχίσουν τις επαφές τους.

Λίγο νωρίτερα η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας ανακοίνωσε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ξένους τρομοκράτες-μαχητές στην Ουκρανία», υποστηρίζοντας ότι «οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας τις τελευταίες εβδομάδες de facto μετέτρεψαν το έδαφος της Πολωνίας σε μεταφορικό κόμβο, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά όπλων και την αποστολή στην Ουκρανία ενόπλων, μεταξύ των οποίων από τη Μέση Ανατολή».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share