X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαγόρευση εισόδου Εβραίων στο προαύλιο του Αλ-Άκσα ως το τέλος του Ραμαζανίου

Απαγόρευση εισόδου Εβραίων στο προαύλιο του Αλ-Άκσα ως το τέλος του Ραμαζανίου

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή απόφαση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, απαγορεύεται από σήμερα και για τις επόμενες δέκα μέρες η μετάβαση Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα, με απόφαση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, παρότι διαρκεί ακόμα η εορταστική περίοδος του Εβραϊκού Πάσχα.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, ο Νετανιάχου αποδέχθηκε τις σχετικές εισηγήσεις του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγου Χέρτσι Χαλέβι, του αρχηγού της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας («Σιαμπάκ»), Ρονέν Μπαρ, και του διευθυντή της αστυνομικής διοίκησης της Ιερουσαλήμ, Γιακώβ Σιαμπετάι, ύστερα από την ηρεμία που επικρατεί στο Τέμενος Αλ-Άκσα και την ομαλή διεξαγωγή των μουσουλμανικών και εβραϊκών τελετών στον ευρύτερο χώρο του Τείχους των Δακρύων από την Παρασκευή μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες δεν διαψεύσθηκαν από κυβερνητικής πλευράς, οι δύο Yπουργοί που προέρχονται από την εθνοθρησκευτική ακροδεξιά πτέρυγα του συνασπισμού, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπετσαλέλ Σμότριτς, επέκριναν την απόφαση του Βενιαμίν Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση μετάβασης Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ-Άκσα θα ενθαρρύνει τους Παλαιστινίους να αρχίσουν νέες διαμαρτυρίες.

Αποτελεί πάγια τακτική, τις δέκα τελευταίες ημέρες του Ραμαζανίου να απαγορεύεται η είσοδος Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα. Ωστόσο, φέτος το τελευταίο δεκαήμερο του Ραμαζανίου συμπίπτει με τις τελευταίες ημέρες του Εβραϊκού Πάσχα, ημέρες κατά τις οποίες οι αστυνομικές αρχές επέτρεπαν την μετάβαση Εβραίων στον συγκεκριμένο τόπο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share