X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαιτείται επειγόντως κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος

Απαιτείται επειγόντως κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέφερε την Πέμπτη το βράδυ πως απαιτείται επειγόντως κατάπαυση του πυρός και περαιτέρω διαπραγματεύσεις για υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκλιμάκωση της κατάστασης στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος, «όσο και εάν κάτι τέτοιο φαντάζει τη στιγμή αυτή μη ρεαλιστικό, δεν πρέπει να αποφύγουμε να το επιχειρήσουμε. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένας πόλεμος ενάντια στον λαό της Ουκρανίας».

Προειδοποίησε επίσης πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να αποτραπεί μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, συνεπώς δεν θα υπάρξει απόφαση για τη στρατιωτική συμμετοχή του Οργανισμού στη διαμάχη.

Σε ένα πρώτο στάδιο, οι συμφωνηθείσες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα, σημείωσε ο Όλαφ Σολτς.

Ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι μια αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσία θα επίλυε τα προβλήματα στην περιοχή, καθώς η δημοκρατία είναι κάτι που πρέπει να προέρχεται από το λαό.

«Δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που να μπορείς να το πατάς και να λύνεις όλα τα προβλήματα. Ο μόνος τρόπος είναι να επιχειρείς με επιμονή να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων και να επιτυγχάνεις τη συναίνεση».

Σε ερώτηση για τον εάν το προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ουγγαρία και Πολωνία ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία, απάντησε πως «Δεν με εξέπληξε καθόλου. Οι λαοί που ήρθαν μαζί στην ΕΕ είναι επίσης ενωμένοι επειδή έχουν μια κοινή αντίληψη για τη δημοκρατία», επισήμανε ο Όλαφ Σολτς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share