X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπαραίτητο να διερευνηθεί προσεκτικά το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία, δηλώνει ο Καγκελάριος...

Απαραίτητο να διερευνηθεί προσεκτικά το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία, δηλώνει ο Καγκελάριος Σολτς

Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας G20, που πραγματοποιήθηκε μετά το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία, ότι «πρόκειται για ένα τρομερό συμβάν και είναι απαραίτητο τώρα να διερευνηθεί προσεκτικά πώς προκλήθηκαν εκεί αυτές οι καταστροφές».

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), ο κ. Σολτς πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από το συμβάν, συνεχίζεται αμετάβλητος ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς παντού σημειώνονται πυραυλικές επιθέσεις, σε βάρος δικτύων ηλεκτροπαραγωγής, υποσταθμών και της υδροδότησης, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή δεν πρόκειται για αποδεκτή μορφή διεξαγωγής πολέμου σε έναν ούτως ή άλλως αδικαιολόγητο πόλεμο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Καγκελάριος ενημερώθηκε τη νύχτα για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, και στη συνέχεια είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πολωνό Πρόεδρο Aντρέι Ντούντα, καθώς και με τους παρευρισκόμενους στο Μπαλί εκπροσώπους των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ενώ σημειώνεται ότι κατά τις συνομιλίες δεν επιβεβαιώθηκε κατ’ αρχάς ο φόβος ότι το πυραυλικό χτύπημα ήταν μια σχεδιασμένη ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με το γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Χεμπεστράιτ, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι ο Γερμανός Καγκελάριος, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πολωνό Πρόεδρο, Ντούντα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Γερμανίας.

Νωρίτερα, η Υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, είχε γράψει στο twitter ότι η σκέψη της είναι στην Πολωνία, «τον στενό μας σύμμαχο και γείτονα». «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε επαφή με τους Πολωνούς φίλους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share