X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕλλάδα: Από την 1η Μαΐου σε Αναστολή η Ισχύς των Πιστοποιητικών Εμβολιασμού...

Ελλάδα: Από την 1η Μαΐου σε Αναστολή η Ισχύς των Πιστοποιητικών Εμβολιασμού και Νόσησης – Χωρίς Μάσκες από την 1η Ιουνίου

Ανακοινώσεις έγιναν από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σχετικά με την αναστολή των μέτρων για την πανδημία.

Όπως είπε από την 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης  για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. «Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε και υποχρέωση διενέργειας τεστ δεν θα χρειάζεται να διενεργείται» είπε ο κ. Πλεύρης. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το θέμα της άρσης επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Από 1 Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν με επόμενες ΚΥΑ ενώ μετά καταργούνται τα self test στα σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας καταργούνται από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μαθητές θα επιστρέψουν από τα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν self test.

Από 01/05/22 ορίζεται ενα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Πλεύρης:  «Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους.

«Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από δυο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα κανονικά τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» σημείωσε ο υπουργός.

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο».

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share