X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποχωρεί από τη Ρωσία και η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford Motor Co

Αποχωρεί από τη Ρωσία και η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford Motor Co

Την αποχώρηση της από την Ρωσία, ανακοίνωσε τη Τετάρτη η Ford Motor Co, η οποία είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που αποχωρεί από την χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσης τη Τετάρτη ότι θα αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά και θα πουλήσει μετοχές των θυγατρικών της βιομηχανιών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε έναν εγχώριο επενδυτή.

Η Ford αναφέρει ότι ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την πώληση του 49% του μεριδίου της στην κοινοπραξία Sollers Ford που εδρεύει στη Ρωσία για μια «ονομαστική» τιμή, η οποία δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προέβη σε απομείωση 122 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία σχετίζεται με την αναστολή των εργασιών της στη Ρωσία, νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά δεν θα προβεί σε πρόσθετες διαγραφές μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης, αναφέρει η εταιρεία.

«Οι μετοχές της Ford θα μεταβιβαστούν στην κοινοπραξία για ονομαστική αξία», αναφέρει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να τις επαναγοράσει εντός πενταετούς περιόδου «σε περίπτωση που αλλάξει η παγκόσμια κατάσταση».

Το 2021, η Ford πούλησε περίπου 20.000 οχήματα στη Ρωσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών. Ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο.

Η Ford το 2019 ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία κλείνει δύο εργοστάσια συναρμολόγησης και ένα εργοστάσιο κινητήρων στη Ρωσία, βγαίνοντας από την αγορά επιβατικών οχημάτων της χώρας.

Η έξοδος της Ford από την Ρωσία ακολουθεί την έξοδο άλλων αμερικανικών εταιρειών, όπως της Cisco Systems Inc και της Nike Inc, αφού οι δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους κατασκευαστές να δραστηριοποιούνται εκεί.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share