X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑποχωρεί η Ryanair από το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ

Αποχωρεί η Ryanair από το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ

Η Ryanair θα σταματήσει όλες τις πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ, σε ένα ακόμη πλήγμα για τη συνδεσιμότητα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η αεροπορική εταιρεία κατηγόρησε την κυβέρνηση και την πολιτική της για τους επιβάτες, καθώς και την απουσία τυχόν κέντρων φροντίδας για τον κορωνοϊό.

«Λόγω της άρνησης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να αναστείλει ή να μειώσει το APD [αεροπορικά καθήκοντα] και την έλλειψη κέντρων φροντίδας για τον κορωνοϊό Covid και από τα δύο αεροδρόμια του Μπέλφαστ, αυτόν τον χειμώνα η Ryanair θα σταματήσει τη λειτουργία της στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ από το τέλος της θερινής περιόδου. Τον Οκτώβριο και αυτά τα αεροσκάφη θα ανακατανεμηθούν σε αεροδρόμια χαμηλού κόστους σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για το χειμερινό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο », ανέφερε σε ανακοίνωσή της η low cost αεροπορική εταιρεία την Τρίτη.

Θα σταματήσει τις πτήσεις της από το διεθνές Μπέλφαστ σε έξι προορισμούς – Αλικάντε, Μάλαγα, Κρακοβία, Γκντανσκ, Βαρσοβία και Μιλάνο – έως τις 30 Οκτωβρίου.

Και θα αποσύρει οκτώ δρομολόγια από το αεροδρόμιο της πόλης – προς Αλικάντε, Βαρκελώνη, Φάρο, Ίμπιζα, Μαγιόρκα, Μάλαγα, Μιλάνο και Βαλένθια – στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και τονίζει την ευθραυστότητα των διεθνών συνδέσεων με τη Βόρεια Ιρλανδία όταν προσπαθεί να αυξήσει τις ξένες επενδύσεις στο επιχειρηματικό τοπίο μετά το Brexit, προσφέροντας στις τοπικές επιχειρήσεις πρόσβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ενιαία αγορά της ΕΕ.

Η “Stobart Air”, κατέρρευσε τον Ιούνιο με τις υπηρεσίες που συνδέουν το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ με τα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, Μίντλαντς, Εδιμβούργο, Έξετερ, Λιντς Μπράντφορντ και Μάντσεστερ. Τα δρομολόγια ακυρώθηκαν και στη συνέχεια αναλήφθηκαν από αεροπορικές εταιρείες που ανήκουν στην IAG.

Η Ryanair αποχώρησε από το αεροδρόμιο Ντέρι νωρίτερα φέτος και συνέχισε τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ τον Ιούνιο, μετά από 11 χρόνια απουσίας, με οκτώ νέα δρομολόγια.

Συμπλήρωσε το κενό που άφησε η FlyBe, η οποία κατέρρευσε πέρυσι.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ δήλωσε: «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Ryanair αποφάσισε να αποσύρει τις δραστηριότητές της από ολόκληρη την αγορά της Βόρειας Ιρλανδίας στα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας διαφορετικά παρουσία σε τρία τοπικά αεροδρόμια τα τελευταία χρόνια».

Το “Belfast International Airoport”, δήλωσε ότι ελπίζει να είναι σε θέση να προσελκύσει εναλλακτικούς αερομεταφορείς και «συνεργαζόταν με τις υπάρχουσες και άλλες νέες αεροπορικές εταιρείες μας για να παρέχει συνέχεια στα δρομολόγια που θα εγκαταλείψει η Ryanair».

Είπε ότι το Λονδίνο θα εξακολουθούσε να εξυπηρετείται μέσω της easyJet, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις προς Γκάτγουικ και Στάνστεντ.

Πηγή:naftemporiki.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share