X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΆρση κυρώσεων θα οδηγούσε σε επίλυση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, λέει...

Άρση κυρώσεων θα οδηγούσε σε επίλυση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, λέει Ρώσος αξιωματούχος

Η Ευρώπη θα μπορούσε να επιλύσει την ενεργειακή της κρίση καταργώντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εγκαινιάζοντας τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία διέκοψε το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα στις 22 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν η Ρωσία στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία και αφού το Κρεμλίνο αναγνώρισε επισήμως δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βολοντίν είπε ότι η ενεργειακή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς τη Ρωσία.

«Ήρθε η στιγμή της αλήθειας για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Έχουν δύο τρόπους εξόδου από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει για τους εαυτούς τους», έγραψε στο Telegram.

«Το πρώτο είναι να αρθούν οι παράνομες κυρώσεις κατά της χώρας μας και να ξεκινήσει ο Nord Stream 2. Το δεύτερο να αφήσουμε τα πάντα ως έχουν, που θα οδηγήσει σε προβλήματα στην οικονομία και θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους πολίτες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο αγωγός κόστους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά έχει μείνει αδρανής.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που εξακολουθεί να λειτουργεί, ο οποίος εκτείνεται παράλληλα με τον Nord Stream 2 στη Βαλτική, μειώθηκαν στο ένα πέμπτο της κανονικής χωρητικότητας και διακόπηκαν εντελώς την Τετάρτη λόγω τριήμερης συντήρησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share