X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΆρτια οργανωμένο το ΚΣΕΔ, είπε ο Διοικητής Ναυτικής Δύναμης ΟΗΕ στο Λίβανο

Άρτια οργανωμένο το ΚΣΕΔ, είπε ο Διοικητής Ναυτικής Δύναμης ΟΗΕ στο Λίβανο

Ικανοποίηση για την άρτια οργάνωση και ετοιμότητα του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) εξέφρασε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψη του την Τρίτη 11 Ιουλίου, ο Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (MTF-UNIFIL, Maritime Task Force – United Nations Interim Force in Lebanon), Υποναύαρχος Dirk Gärtner.

Σε ανάρτηση του Κέντρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι «ο Γερμανός Διοικητής, ενημερώθηκε για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Συστήματος Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας του Κέντρου με τη Ναυτική Δύναμη της UNIFIL».

Προστίθεται ότι «παράλληλα αναλύθηκε ο ρόλος που δύναται να διαδραματίσει το Κέντρο σε περίπτωση που απαιτηθεί η εκτέλεση ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών από τις ακτές του Λιβάνου και της Συρίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης της UNIFIL «εξέφρασε ικανοποίηση για την άρτια οργάνωση και ετοιμότητα του Κέντρου. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πρόθεσή του για συνέχιση της συνεργασίας ΚΣΕΔ και UNIFIL/MTF, με κοινό σκοπό την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share