X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΑρχή Λιμένων και Κοινότητες Βασιλικού/Ζυγίου συζήτησαν τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών

Αρχή Λιμένων και Κοινότητες Βασιλικού/Ζυγίου συζήτησαν τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου και οι Κοινότητες Βασιλικού/Ζυγίου συζήτησαν σήμερα το θέμα που προέκυψε με απόφαση του προηγούμενου ΔΣ της ΑΛΚ για παραχώρηση κατ’αρχήν αδειών για εκμίσθωση γης της Αρχής στην περιοχή Βασιλικού και τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων Κοινοτήτων για τη δημιουργία ηλεκτροπαραγωγών σταθμών, αναφέρει η ΑΛΚ σε ανακοίνωσή της.

Προστίθεται ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής και ευγενούς συνεννόησης» με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΛΚ Δρ Αντώνη Στυλιανού να ευχαριστεί τους εκπροσώπους των Κοινοτήτων «για την αποδοχή της πρόσκλησής για συνάντηση και συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν» και σημείωσε πως «βούληση της Αρχής Λιμένων Κύπρου είναι η νομιμότητα, η διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας και η διαφάνεια».

Ο Δρ Στυλιανού ανέφερε επίσης πως «όλα τα ζητήματα έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου».

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων, Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά και οι Κοινοτάρχες ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Αρχής Λιμένων Κύπρου «για τις έντονες ανησυχίες τους για τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, καθώς και τα ζητήματα που τους απασχολούν και αφορούν πρωτίστως ζητήματα ασφάλειας και υγείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο και ευχάριστο κλίμα και συμφωνήθηκε ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και των Κοινοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των Κοινοτήτων για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια της εξέτασης των ζητημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής».

Οι Κοινοτάρχες «διαβεβαίωσαν ότι τα όποια μέτρα έχουν αποφασίσει σε σύσκεψή που πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου για τα συγκεκριμένα θέματα, δεν θα υλοποιηθούν μέχρι την περαιτέρω συζήτηση των θεμάτων από πλευράς της Αρχής και ανάλογης ενημέρωσης από την ΑΛΚ».

Σημειώνεται ότι «στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ Αντώνης Στυλιανού, η Αντιπρόεδρος Τατιάνα Μιχαηλίδου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί.

Από πλευράς Κοινοτήτων παρέστησαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων Βασιλικού / Ζυγίου, Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά, η Κοινοτάρχης Μαρί Μαρία Γεωργίου και η Κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share