X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑρχίζει η επιχείρηση διάσωσης των Βρετανών από το Σουδάν

Αρχίζει η επιχείρηση διάσωσης των Βρετανών από το Σουδάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η βρετανική επιχείρηση για την απομάκρυνση των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου από το Σουδάν.

«Η βρετανική Κυβέρνηση συντονίζει την εκκένωση Βρετανών υπηκόων από το Σουδάν. Έχουμε αρχίσει να επικοινωνούμε με τους υπηκόους απευθείας και να παρέχουμε διόδους για την αναχώρηση από τη χώρα», γνωστοποίησε μέσω Twitter νωρίς το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει πραγματοποίηση πτήσεων εκκένωσης με στρατιωτικά αεροσκάφη από ένα αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Α400M αναχώρησε το πρωί από τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι πιθανότατα για να λάβει μέρος στην επιχείρηση, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Sky News στην Κύπρο.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα υγείας.

«Η κατάσταση παραμένει ρευστή και η ικανότητά μας να διεξάγουμε εκκενώσεις θα μπορούσε να αλλάξει την τελευταία στιγμή», ανέφερε το Foreign Office.

Υπολογίζεται ότι έως και 4.000 κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου βρίσκονται στο Σουδάν. Σχεδόν 2.000 εξ αυτών έχουν ζητήσει βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής απομακρύνθηκαν περίπου 30 Βρετανοί διπλωμάτες με τις οικογένειές τους, ενώ τη Δευτέρα πέντε Βρετανοί ήταν μεταξύ των 199 πολιτών που αναχώρησαν από το Σουδάν με σαουδαραβικό πλοίο που έφτασε στην Τζέντα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share